Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

Openbaar filosofisch gesprek van Vragend Wijs
DI 20 november | 20.00-22.00 uur | Amersfoort

0,00 | Gratis entree en deelname. Consumpties voor eigen rekening


Op dinsdag 20 november is er het maandelijkse Café Filo van Vragend Wijs in Café onder de Linde, het tijdelijke filosofisch centrum van Amersfoort. Tijdens deze avond filosofeer je samen met anderen over de vraag waar één van de deelnemers mee worstelt.

Het café filo is openbaar en de deelnemers gaan met elkaar op zoek naar een antwoord op de centrale vraag. Die vraag wordt gekozen uit de vragen die de bezoekers aan het begin van de avond hebben ingebracht. De gespreksleider van Vragend Wijs daagt vervolgens de groep uit om op zoek te gaan naar een antwoord. De eerste stap is dan om de vraag heel helder te krijgen.

Tijdens dit onderzoek blijkt bijna altijd dat er allerlei aannames en (voor)oordelen in je hoofd zitten. Anderen kunnen voor jou een nieuw licht laten schijnen op dat vraagstuk. Dat is precies de bedoeling van het café filo: op zoek gaan naar je eigen uitgangspunten en jezelf open stellen voor de visie van anderen. Zo wordt de bezoeker deelnemer en de deelnemer filosoof! Daarom het huiswerk: over welke vraag zou jij graag willen filosoferen?

Iedereen die samen met anderen wil filosoferen is van harte welkom. Entree is gratis, je betaalt alleen de drankjes die je nuttigt. Het is tenslotte een café. Aanvang is om 20.00 uur. Kijk voor meer filosofische activiteiten op de website van Vragend Wijs.

Informatie + Aanmelden » Vragend Wijs | Bart Mutsaers

www.vragendwijs.nl
Bekijk Facebook event

Café Onder de Linde
Appelmarkt 15
3811 CT Amersfoort

Bart Mutsaers
06-21898373
bart AT vragendwijs DOT nl