Vedic Art

Vedic Art 4U
Baarn

'Vedic Art leert je niet hoe je moet schilderen. Vedic Art is een methode die je helpt te herinneren hoe je schildert.' ( Curt Källman) Een schildermethode gebaseerd op eeuwenoude Indiase wijsheid om je authentieke creativiteit te laten

Vedic Art is een schildermethode die bestaat uit 17 principes die je in aanraking brengen met alle kennis die je nodig hebt om authentiek te creëren, kennis die in iedereen al aanwezig is en die we door middel van de principes tot leven kunnen brengen. De principes gaan zowel over kunst als over levenskunst. Deze kennis wordt alleen mondeling, van hart tot hart overgebracht. Dmv teksten en verhalen maak je kennis met de principes en met inspirerende schilderopdrachten kan je elk principe op jou eigen wijze vormgeven en doorleven. Je maakt verbinding met – en creëert vanuit -  jouw eigen innerlijke bron. De opdrachten nodigen je uit om voorbij de inperkingen van prestatie, rationeel denken, goed en slecht, te schilderen. Zo kom je in je eigen creatieve proces, je creativiteit gaat stromen. Jouw eigenheid komt via jouw reis op het doek tot expressie. Je ervaart de vreugde en energie van jouw authentieke scheppingsproces, verkent al doende jouw mogelijkheden, jouw creatieve expressie en komt zo dichter bij jezelf. Je leert vrij en volgens jouw manier te schilderen, je eigen creatieve proces volgend, zonder verwachtingen over resultaat.

Vedic Art is een intuïtieve manier van schilderen, vanuit de verbinding met je hart, je hoofd kan steeds stiller worden. Je ontwikkelt een meer speelse en vrije benadering van schilderen. Vedic Art is er voor iedereen; er is geen enkele ervaring met schilderen nodig, je hoeft nergens aan te voldoen en je werk wordt niet beoordeeld. Vedic Art biedt je een ontmoeting met jouw creativiteit.

Over Vedic Art 4U

Ik ben van oorsprong docent beeldende vorming, opgeleid om les te geven in beeldende vakken en kunstgeschiedenis. 

Na een paar jaar wist ik dat het reguliere onderwijs niet mijn weg was en ben ik via een omweg van managementbanen bij mijn roeping uitgekomen als coach. Vanaf 1997 werk ik in mijn eigen coachpraktijk, Bureau Elan.

In 2004 heb ik mijn opleiding bij de school voor Mens en Intuitie afgerond als healer en reader en heb ik opleidingen gevolgd in systemich werk. Allemaal vormen van energetisch werk, waar ik me zeer thuis in voel.


Vedic Art 4U

Liesbeth Overdijk

Oud-Eemnesserweg 5 L
3741 MP Baarn

Vedic Art