EI-therapeut, Energetic Integration | Amersfoort

EIgem is mijn praktijk voor lichaamsgeorienteerde psychotherapie. De leters EI staan voor Energetic Integration > daar waar alles samenvalt, stroomt en kloppend is...

Ons karakter wordt gevormd in onze vroegste kinderjaren door opvoeding en ervaringen die we in ons leven opdoen. Dit laat zich letterlijk zien in onze lichaamsbouw. Ervaringen en herinneringen zitten opgeslagen in ons hele lichaam. Vaak onbewust en waar wij met ons bewuste denken niet zomaar bij kunnen komen.

Soms lopen we op bepaalde momenten in ons leven tegen dingen aan die pijnlijk zijn, niet lekker lopen, verdrietig zijn of ongemakkelijk voelen, maar waar we toch geen positieve of constructieve wending aan kunnen geven. Weten met het hoofd is dan niet genoeg. Juist dan is de wijsheid van het lichaam nodig om  bij je eigen te komen.

In EI therapie wordt door adem, beweging en expressie, de geblokkeerde energie vrijgemaakt, waardoor herinneringen, overtuigingen, gedragspatronen en/of traumatische ervaringen  naar boven kunnen komen en  losgelaten. Hierdoor gaat de geblokkeerde energie weer stromen. Dit geeft ruimte voor nieuwe inzichten, heling, meer  potentie, vitaliteit en levensvreugde.

Er wordt gekeken naar en gewerkt aan het verhaal wat het lichaam naar buiten brengt. Het ontdekken van je eigen - thuiskomen bij jezelf

Een ontdekkingsreis die de moeite waard is.

Werkvormen en technieken: (Reichiaans) Ademwerk, Bio-energetica, Gestalt, Psycho Drama, Body-reading, Systemisch werk.

Individuele sessies worden vergoed via de aanvullende ziektenkostenverzekering, afhankelijk van het zorgpakket en de verzekering.

Over Gemma van der Heijden | Amersfoort

Ik ben Gemma van der Heijden. Sinds 2008 werk ik als lichaamsgericht EI-therapeut vanuit mijn praktijk EIgem en geef sinds 20geef ik trainingen lichaamswerk voor kadergroepen uit andere werkvelden en laagdrempelige trainingen voor mensen in de wijk. Tevens ben ik sinds 1 jaar opsteller voor diverse soorten opstellingen als: familie/thema/loopbaan of trauma opstellingen.

Het ei is sinds jaren een belangrijk symbool voor mij. De symboliek en de vorm van het ei, heeft mij altijd geintregreerd en geinspireerd: belofte van geboorte, vernieuwing en potentie.. Lang voordat ik EI therapeut werd, plopte het ei op in mijn beeldend werk als kunstenaar en straattheatermaker.

Van docent Beeldende Vakken/kunstenaar naar Healer, via omscholing als boekhouder, zangeres, via moederschap naar Energetic Integration therapeut en opsteller.

Al deze ervaringen en vaardigheden kwamen samen in de functie van Community Manager voor bewonersbedrijf KruiskampOnderneemt!, waar ik dagelijkse leiding gaf aan alle lopende processen in gebouw De Witte Vlinder van november 2013 t/m december 2016. Ontstaan uit een burgerinitiatief en midden in de dynamiek van nieuwe maatschappelijke ontwikkelingen. Hiermee hebben wij een prachtige plek kunnen creeren in de wijk Kruiskamp te Amersfoort.

Fascinatie voor de mens in al zijn/haar facetten, is altijd een rode lijn in mijn leven geweest, vanuit een grondhouding van liefde en respect.

Heb je een vraag op gebied van persoonlijke groei of last van stress gerelateerde klachten op gebied van werk, relatie en/of gezondheid ? Bel of mail en dan kijken we samen wat er mogelijk is om aan de slag te gaan.

Agenda EIgem, praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie, groepstrainingen en opstellingen

EIgem, praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie, groepstrainingen en opstellingen
Gemma van der Heijden

Acupunctuur Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Feng Shui Financiële dienstverlening Haptonomie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek, Klank en Stemexpressie Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Osteopathie Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding


Inschrijven nieuwsbrief
Bewust Amersfoort