Dosha Ayurvedische Praktijk

Dosha Ayurvedische praktijk Amersfoort
Amersfoort

Leer je zelf kennen door middel van Ayurveda! Ayurveda is een levenswijze met één simpel doel, namelijk: gelukkig zijn! Het is een eeuwenoude gezondheidsleer, oorspronkelijk uit India, en gebaseerd op universele beginselen van de natuur. Zoals de

Ayurveda geeft handvatten voor het behandelen van chronische ziekten en werkt uitstekend als aanvulling op de reguliere gezondheidszorg én werkt ook vooral preventief. Zij legt daarbij nadruk op het versterken van het zelfherstellend vermogen en op de balans tussen de mentale en fysieke gesteldheid van de mens.

Voeding en leefstijl is een van de belangrijkste pijlers van onze gezondheid. Het aantal mensen dat met hun voeding en leefstijl onbewust en zeker ongewild klachten in stand houdt of verergert is groot. Voeding, beweging en ontspanning vormen de basis van onze gezondheid. Dosha Ayurvedische Praktijk zet hiervoor Voeding, Lifestyle, Coaching en Massage in.

De Wereld Gezondheidsorganisatie
Ayurveda is in 1977 door de WHO (World Health Organisation) officieel als een wetenschappenlijk onderbouwd geneeskundig systeem erkend, met de opmerking dat deze vaak oplossingen biedt daar waar de westerse geneeskunde stopt.

Dosha Ayurvedische Praktijk Amersfoort organiseert onder de naam FOODMAPPING workshops volgens de principes van Ayurveda en Permacultuur.

Over Dosha Ayurvedische praktijk Amersfoort

Mijn enthousiasme voor Ayurveda ontstond toen ik in 2004 het boek ‘Balans in je leven’ van Deepak Chopra las. Ik werd geraakt en geïnspireerd door de wijsheid en de kennis die Ayurveda over het leven heeft.

Deze eeuwenoude leer omvat niet alleen het verband tussen energieën in lichaam en geest maar legt een relatie, ordening en logica met alles wat het leven omvat! In 2004 ik de opleiding Ayurvedic Practitioner gestart bij European Instituut for Scientific Research on Ayurveda (EISRA) in Den Haag. Mijn docenten waren voornamelijk Dr. Gaytri Kalia en Dr. Kamleshwar Kalia. In 2009 heb ik zes weken stage gelopen in het Prakash Deep Instituut in India. In 2010 heb ik mijn studie afgerond met het schrijven van haar afstudeerscriptie ‘Alzheimer volgens de Ayurvedische visie’.

Verder heb ik Ayurvedische Voedingsleer gevolgd bij de Academy of Ayurvedic studies in Amsterdam en Permacultuur bij Permacultuur school Nederland. Het diploma “Ayurvedic Nutrition Therapist” wordt uitgegeven door het European Institute of Vedic Studies van Atreya Smith, dat een nauw samenwerkings-verband heeft met het American Institute of Vedic Studies van David Frawley.

Als Ayuredisch practitioner word ik blij en voel me voldaan als ik zie dat door relatief kleine ingrepen klachten verdwijnen.


Dosha Ayurvedische praktijk Amersfoort

Henrica van den Berg

Amsterdamseweg 43a
3812 RP Amersfoort

Lid van beroepsvereniging

Dosha Ayurvedische Praktijk