Workshops Inspiratie Festival

Workshops Inspiratie Festival

Er is een gevarieerd aanbod workshops: gezondheid, persoonlijke groei, gezonde voeding en wonen. Ook is er een meditatie met piano en klankschalen, een klankschalenhealing én een sjamanistische trancereis met drum. Dus kies wat bij jou past en geniet!

Aanmelden voor de workshops

Je kunt je niet van te voren aanmelden voor de workshops. Bij elke workshop zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees op tijd aanwezig om zeker te zijn dat er voor jou nog een plekje is.

Wel kun je je aanmelden voor het Inspiratie Festival

Onderaan de pagina staat ook een beschrijving van de kinderworkshops. Gedurende de hele middag kunnen de kinderen geschminkt worden door Annet van Prooijen bij de kindertent en bij kraam 25, Aletta van der Geest bij de ingang kunnen kinderen de hele dag een gelukssteen maken.

Indeling workshops

Zaal 12.15-13.00 13.30-14.15 14.45-15.30 16.00-16.45
1 Diana Polis -De neuropsychologische basis van hoogssensitiviteit Sandra Jacobs - #vandromennaardoen Lisette Tiggelaven - Natuurlijke EHBO-doos Wieke van Leeuwen - Wonen en leven met Feng Shui
2 Michiel Buursen - mediteren met klankschalen en pianoklanken Ellen Grootoonk - Sjamanistische trancereis Francien Post - Mindfulness Gurbatschan Narang - klankhealing
3 Helma van Schendel - Gezonde voeding Ada van Egdom - Schatgraven in jezelf Marita Hofman - Talentenspel Magda Bannink - Natuurlijk Samen-Spel
Tent Susan Spiekerman - Energiek aan het werk

Martine Beernink - Lachyoga

Thea van Winsum - Relatietest Sandra Kok - Waarom!?
Buiten (start insecten-tuin)  

Erwin Smidt - 

Wandelen met aandacht

Jantien van Middelkoop - meditatie  
Kindertent Magda Bannink - Natuurkunstwerk maken Emmelie van Dongen - Creatief verhalen maken Magda Bannink - Natuurkunstwerk maken Emmelie van Dongen - Kindermindfulness en yoga

 

Waar gaan de workshops over?

Wie heeft de controle over de gezondheidszorg van jouw gezin?

De natuurlijke EHBO doos - Lisette Tiggelaven

Wil jij graag je medicijnkastje vullen met natuurlijke ingrediënten i.p.v. potjes met pillen? In de lezing van Lisette Tiggelaven van Reflexologiepraktijk Lisette laat ze je een aantal natuurlijke oplossingen zien voor de dagelijkse ongemakken binnen je gezin. Denk aan hoofdpijn, maagzuur, oorpijn, onrust, kleine wondjes, spierpijn en nog veel meer. Vanuit eigen ervaring vertelt Lisette hier meer over.

 

De neuropsychologische basis van hoogsensitiviteit
Diana Polis

Diana Polis is psycholoog met een eigen praktijk in Leusden (LYNX, praktijk voor healing). Zij heeft als specialisatie hoogsensitiviteit en gaat op het Inspiratie Festival een lezing geven over de neuropsychologische basis hiervan. Ben je zelf hsp, je partner of je kind? Laat je informeren en verrassen!

 

Geïnspireerd wonen en leven met Feng Shui

Wieke van Leeuwen 

Welke kleur op de muur zorgt voor geluk in de liefde? Wat heeft een lekkende kraan met het verliezen van geld te maken? Hoe kun je met de eeuwenoude kunst je omgeving zo veranderen dat hij je ondersteunt, inspireert en ervoor zorgt dat jij het beste uit jezelf kunt halen? Kom naar deze bijzondere presentatie over Feng Shui, waarin met foto's en praktijkvoorbeelden Feng Shui wordt uitgelegd.  Wieke is aangesloten bij het International Feng Shui Guild.

 

Gezonde voeding

Helma van Schendel

Helma laat zien hoe je eenvoudig een gezonde eetstijl aanhoudt. Terwijl ze heerlijke smoothies, soepen en sauzen maakt vertelt ze hier alles over. En natuurlijk mag je als workshopdeelnemer van alles proeven!

 

 

Wandelen met aandacht

Erwin Smidt

Gun jezelf een moment helemaal voor jou. Lekker naar buiten, ont-moeten, in stilte, met korte oefeningen om dichter bij jezelf te komen. Wandelen met Aandacht in het prachtige Park Schothorst.

 

 

Maak kennis met mindfulness

Francien Post

Wil je zelf een keer ervaren hoe je je aandacht kan sturen? Hoe je met een milde nieuwsgierige blik contact kan maken met je lijf en je ervaringen van dat moment? Meld je dan aan voor deze mindfulness proeverij.

 

 

State of mine

Michiel Buursen

In de workshop leer je op een laagdrempelige manier de beginselen van mediteren. Persoonlijke begeleiding met prettige ontstpannende pianoklanken en klankschalen. De meditaties worden ter plekke intuïtief op een thema en de groep afgestemd. Sluit je ogen en ga mee op reis. Laat je verrassen, ontroeren, geniet, ontspan en voel de overgave die je rust kan geven. Weg van alle prikkels van buitenaf, de stress en de gejaagde buitenwereld.

 

Sjamanistisch bewustzijn

Ellen Grootoonk

In deze workshop maak je kennis met sjamanistische technieken om je bewustzijn te verruimen. Onder begeleiding van de sjamanendrum maak je een korte trancereis.

 

 

 

#vandromennaardoen

Sandra Jacobs

Wist je dat we van mening zijn dat er eerst ‘een heleboel beter moet zijn’ aan onszelf voordat we gelukkig mogen zijn? En wist je dat je jezelf 1-2-3 van dit maffe idee af kunt helpen?  In deze workshop neem ik je mee op reis, in 3 stappen #vandromennaardoen.  Van weten wat je verlangt, ontdekken wat je tegenhoudt naar de weg vrijmaken voor de beste versie van jezelf. BAM! Gewoon zo… 
 

Workshop Schatgraven

Ada van Egdom

Een geleide visualisatie en andere speelse werkvormen leiden je naar een schat in jezelf. Een schat die je leven verrijkt en je een stapje dichter brengt bij wie je werkelijk bent. Jezelf zijn maakt je tot een blij mens, want “Zijn wie je bent, dat is geluk” (Erasmus).

 

 

Samenspel Natuurlijk

Magda Bannink

Wil je voluit genieten van het leven en een stevige basis in tevredenheid kunnen ervaren, ook als het even niet zo makkelijk gaat? Ervaar in de natuur hoe jij zelf je obstakels kunt ombuigen naar nieuwe mogelijkheden. Volg de weg van de levenskunstenaar in jou, vind je eigen inspiratie in de natuur en ontdek je talenten. De werkvormen zijn een natuurcollage, de inspiratiecirkel en/of talentenwandeling. Bij mooi weer buiten, bij slecht weer binnen. 

 

Lachyoga

Martine Beernink

Zin in ontspanning én extra energie? Kom kennismaken met lachyoga, samen lachen zonder reden. Door lach- en ademhalingsoefeningen af te wisselen, geef je je lijf extra zuurstof, maak je gelukshormonen aan en doe je ook nog eens een goede workout.  Lach jezelf uit je hoofd en in je lijf! Lachen kan zwaar vallen op een volle maag, eet daarom niet te veel in het uur voor de workshop.

 

Talentenspel

Marita Hofman

Marita Hofman laat je in deze workshop de kracht van het Talentenspel ervaren. Via de methode van het Talentenspel (W. Glaudemans) neem je de ruimte om, op speelse wijze, meer aspecten van jezelf te ontdekken. Je krijgt zicht op de samenhang tussen je talenten, je diepere drijfveren en je missie. Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom!

 

Energiek aan het werk

Susan Spiekerman

Als re-integratiespecialist begeleidt Susan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, vanwege ziekte of (langdurige) werkloosheid. Tijdens het Inspiratiefestival geef ik hierover een korte lezing en gaan we aan de slag tjidens een workshop waarbij je bewust bezig bent met jouw eigen duurzame inzetbaarheid. Je gaat met meer inspiratie en stof tot nadenken naar huis.

 

Klankschalenhealing

Gurbatschan Narang

Klank is een geweldige manier om ontspanning te bereiken. De mooie klanken, gecombineerd met de trillingen van de klankschalen, zorgen voor een diepe ontspanning. De gong en klankschalen brengen een positieve verandering in jezelf en werken in op je lichaam, je gevoelens, emoties en herinneringen. Het werkt diep op je onderbewustzijn en zorgt dat oude patronen worden doorbroken. Doordat ons lichaam voor zo’n 70% uit water bestaat, voel je de trillingen door je hele lichaam. Je krijgt als het ware een innerlijke massage en dit brengt je tot rust. Door de mooie klanken houdt je even op met ‘denken’ en kun je loslaten wat je bezig houdt. Echt even een moment voor jezelf.

 

Waarom doe jij wat jij doet?

Sandra Kok

Stel jij jezelf, na een teleurstelling wel eens de vraag ‘waarom heb ik deze keuze gemaakt?’ of ‘ik zou graag anders willen, alleen weet ik niet hoe?’. Ik denk dat velen zichzelf hier wel in herkennen. Dan is deze korte workshop echt iets voor jou. Leer jezelf beter kennen en leer uitgaan van jouw waarom. Wanneer je dit helder voor ogen hebt, zal je zien dat veel keuzes een stuk makkelijker worden.

 

 

 

Relatieplein - Leven is Leven in Relatie

Thea van Winsum

Tijdens deze workshop gaan we met elkaar in gesprek over relaties en gaan we ontdekken op welke manier we naar de relaties in ons leven kijken. Want welke relaties hebben we eigenlijk in ons leven en hoe gaan we daar dan vervolgens mee om?  Op zoek naar inspiratie gaan we ontdekken waar we terecht komen.

 

Meditatie

Jantien van Middelkoop

Veel mensen denken bij meditatie aan uren muisstil zitten op een kussentje. Met als doel je gedachten te stoppen. Maar wat als het nou eens anders blijkt te zijn?

Kom je ook ervaren wat stil worden voor jou betekent. Inclusief alles wat er in jou leeft aan gedachten, gevoelens en sensaties. Ik ben benieuwd wat jij ontdekt!

 

Kinderworkshops:

Creatief verhalen maken

Emmelie van Dongen

Houd je van spannende verhalen? Een verhaal waar jij zelf een belangrijke rol in speelt? Kom naar Em Power me! in de tipi tent! Kinderactiviteit voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar. Verhalen prikkelen de verbeelding en uw kind zal zichzelf er snel mee kunnen verbinden. Aan de hand van dat wat er is en ontstaat, maken we met elkaar een spannend, leuk of ontroerend verhaal. Als het verhaal er zich voor leent, kunnen we het ook uitspelen. Altijd spannend, want je weet nooit wat er zomaar kan gebeuren in een tipitent.

 

Kindermindfulness en yoga

Emmelie van Dongen

Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Heb jij dat ook wel is? Dat je lijf alle kanten op wil springen. Ook op momenten, dat de juf net zegt, dat je stil moet zitten. Heb je dat ook wel is? Dat je hoofd maar blijft doorgaan met denken.. ook op het moment dat je graag wilt slapen? Heb jij dat ook wel is? Dat je iets heel graag wilt, maar het wilt maar niet lukken en daar baal je ontzettend van? Als je dat ook wel is hebt, dan kan het ook soms heel fijn zijn om even wat rust te ervaren en stil bij te staan bij wat er in je bovenkamer gebeurt. Kom naar de Tipi tent om speels te onthaasten en op adem te komen.  

 

Natuurkunstwerk maken

Magda Bannink

Magda begint met een korte oefening om de zintuigen van de kinderen aan te zetten. Vervolgens gaan ze in de omgeving op ontdekkingstocht en zoeken klein materiaal om eigen kunstwerk te maken. Kleinere kinderen zijn ook welkom, maar mogen in de tent blijven en daar is materiaal om ter plekke hun eigen werkje te maken.


 

Deze week in Amersfoort

Onze Professionals

Niels Sravasa Diemeer

Meditatie
Ishayas Ascension

Ascension Amersfoort
Niels Sravasa Diemeer
Amersfoort

Ben Noorloos

Reizen & Vakanties
Pelgrimages & inspiratie wandelreizen

Ben...Onderweg
Ben Noorloos
Ermelo

Bart Mutsaers

Centra voor Bewustwording
Vragend Wijs

Vragend Wijs
Bart Mutsaers
Amersfoort

Opleiding en Training
Trainen Coachen en Zingen

KruiterKontakt
Esther Kruiter
Amersfoort

Coaching - Diverse Coaching
LYNX, Praktijk voor Healing I Diana Polis

LYNX, Prakijk voor Healing
Diana Polis
Leusden

Healing en reading
Ontspanningsmassage en healing bij MassagePraktijk Haven

MassagePraktijk Haven
Emi C. Meijer
Amersfoort

Voetreflexologie & Voetzorg
Voetreflex-plus massage

Amaragd, Praktijk voor voetreflexologie-plus
Judith Ros
Soest

Sociaal ondernemen
Cycloon Post & Fietskoeriers

Cycloon Post Amersfoort
Martijn de Maar
Amersfoort

Stressmanagement
Effectieve aanpak van stress en stressgerelateerde klachten

Vrijer Leven, praktijk voor stress-, angst- en pijnreductie
Jetske Hingst
Amersfoort

Coaching - Diverse Coaching
Leonoor Borstlap Psychosociale Therapie en Coaching

Leonoor Borstlap Psychosociale Therapie en Coaching
Leonoor Borstlap
Amersfoort

Coaching - Diverse Coaching
SoulAdvice; voor persoonlijke ontwikkeling, inzicht en coaching

SoulAdvice
Tineke Bruinink-Siepman
Leusden

Homeopathie
Homeopathie voor mens en dier

Silvana's Beauty & Fitness Center
Martine du Floo
Leusden

Medium
Marcel Voorburg Praktijk voor Mediumschap

Marcel Voorburg
Eemnes

Therapie (diverse)
Beeldende therapie

Denk-beeldend
Mirjam ter Maat
Amersfoort

Massage
Shiatsu massage en healing

Shiatsu Praktijk De Klaproos
Lonneke Krommenhoek
Leusden

Eten & Drinken
Biologische maaltijdbox Beebox

Beebox Amersfoort
Helma van Schendel
Hoogland

Coaching - Diverse Coaching
Persoonlijk Leiderschap

Motiverende Gespreksvoering
Wilma van den Brink
Amersfoort

Massage
Bewustwording d.m.v. integrale massages en healingen. Transformeren en loslaten.

Sassense, praktijk voor massage en bewustzijnswerk
Saskia Bakker
Leusden

Psychologische hulp
Psychosynthese Academie

Psychosynthese Academie
Martine Ducheine
Amersfoort

Coaching - Diverse Coaching
Teamcoaching voor Horeca en Catering

Joan Verspaget
Amersfoort

Centra voor Bewustwording
Krijg een ontspannen relatie met eten en start met plezierig afvallen zonder dieet

Gezonde Relatie met Eten
Klaziena Waerts
Bilthoven

Healing en reading
LYNX, Praktijk voor Healing I Diana Polis

LYNX, Prakijk voor Healing
Diana Polis
Leusden

Coaching - Lifecoaching
Hoogsensitiviteit en innerlijk kind, workshops en opstellingen

Echt Om, om echt te zijn
Ada van Egdom
Amersfoort

Psychosociale therapie
Leonoor Borstlap Psychosociale Therapie en Coaching

Leonoor Borstlap Psychosociale Therapie en Coaching
Leonoor Borstlap
Amersfoort

Massage
Praktijk Natural Touch voor Massage en Bewustwording

Praktijk Natural Touch
Enske Kobes-Gerbrandy
Leusden

Eten & Drinken
Gemak, lekker en alles uit de natuur!

You! Coaching & Consultancy
Sandra Kok
Amersfoort

Lichaamsgerichte Therapie
Lichaamsgerichte psychotherapie

Centrum Heartwork
Caroline van Lankveld
Zeist

Coaching - Lifecoaching
Transpersoonlijke Coaching: Inspirational Communication Unlimited

Inspirational Communication Unlimited
Paul Goudsmit
Hoogland

Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong)
Zhineng Qigong, Mindfulness in beweging

Chi Essence
Richard van Maaren
Amersfoort

Muziek & Zang
Je stem laten horen. Persoonlijke ontwikkeling en (innerlijk) stemwerk

De Muzen, werkplaats voor stem/zang en psychosynthese
Mariejan van Oort
Amersfoort

Coaching - Relatiecoaching
Relatiecoaching Amersfoort, Utrecht, Gooi e.o.

Praktijk Mental Balance
Fons de Vries
Amersfoort

Lichaamsgerichte Therapie
Marianne Schoe - Lichaamsgerichte psychotherapie

Centrum Inanna
Amersfoort

Stervens- en uitvaartbegeleiding
Hemel-Bed

Hemel-Bed
Madelon Revermann
Amersfoort

Voedingsadvies & Coaching
Foodmapping

Dosha Ayurvedische praktijk Amersfoort
Henrica van den Berg
Amersfoort

Natuurgeneeskunde
Voedingsdeskundige/ darmtherapeut

Natuur Geneest
Conja Hopman
Amersfoort

Lichaamswerk
Feldenkraisdocent, (Bekken) fysiotherapeut

Fysiotherapie-Enzo
Karin van Teeffelen - Lagerweij
Ermelo

Natuurgeneeskunde
Dosha Ayurvedische Praktijk

Dosha Ayurvedische praktijk Amersfoort
Henrica van den Berg
Amersfoort

Yoga
Persoonlijke ontwikkeling door Kundalini yoga & meditatie - Aerial yoga - Massage - versch. work

Yogastudio Gurbatschan Amersfoort
Gurbatschan Narang
Amersfoort

Coaching - Diverse Coaching
Coaching op Maandag

Dita van Beek
Amersfoort

Therapie (diverse)
U4med - Primaire reflex therapie & psychosociale hulpverlening

U4med, primaire reflex therapie & psychosociale hulpverlening
Els Postma
Leusden

Coaching - Diverse Coaching
ChangeToLive Workshop

ChangeToLive
Jogé Smallenbroek
Hoevelaken

Mindfulness & Compassie
Vriendelijker voor jezelf zijn én bewuster leven en werken

Centrum Heartwork
Caroline van Lankveld
Zeist

Coaching - Lifecoaching
Coaching met Paarden; het begint met contact en echt je plek innemen!

tussen Hemel en Paarden ~ bewustworden in een ruimer veld
Caroline Denijs
Nijkerk

Hypnotherapie
Hypnotherapie, EMDR, relatietherapie en integratieve psychotherapie voor Amersfoort, Gooi

Praktijk Mental Balance
Fons de Vries
Amersfoort

Lichaamswerk
Sjamanistisch -en Ademwerk en San Pedro Ceremonies

Ademvuur
Mirjam Papenburg
Amersfoort

Reiki en magnetiseren
Holistische coaching of Reiki behandeling

YunaCare
Margriet Homma
Arnhem

Psychosociale therapie
lichaamsgericht en ervaringsgerichte therapie

JeDans
Carin Rijpkema
Amersfoort

Meditatie
veer & vonk: voor wie te veel moet van zichzelf

veer & vonk
Marleen Bekker
Amersfoort

Lichaamswerk
Therapie, lichaamswerk en dans

JeDans
Carin Rijpkema
Amersfoort

Reizen & Vakanties
Vrijwilligerswerk

Commundo
Yolande van Wijk
Amersfoort

Weblog

Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Creativiteit Dans & Beweging Dieren Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Feng Shui Financiële dienstverlening Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Osteopathie Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding
Bewust Amersfoort