Vragend Wijs | Amersfoort

Bij Vragend Wijs staat het beoefenen van de filosofie centraal: het filosoferen. Anderen noemen dit ook wel eens praktische filosofie. Om juist het actieve te benadrukken gebruik ik liever het werkwoord: filosoferen. Filosofie heeft voor sommigen een stoffig imago, maar door het te doen zul je merken dat filosoferen juist stof doet opwaaien en een frisse wind door je hoofd laat waaien.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te filosoferen bij Vragend Wijs. In het openbaar, in een besloten groep of toch liever een echte dialoog? Om te kunnen filosoferen zijn er eigenlijk maar een paar ingrediënten nodig: rust, tijd en de instelling om je eigen gedachten te "testen" bij de andere deelnemers van het onderzoek. Het resultaat is dat je na afloop van een of meer van dergelijke gesprekken beter in staat bent om je eigen gedachten te verwoorden, die ideeën ook beter kunt plaatsen en de denkfouten van anderen leert doorzien.

Als filosoof bij Vragend Wijs hanteer ik de Socratische Methode om de gesprekken te voeren. Dat is een beproefde manier van filosoferen in een groep. Daarnaast voer ik ook individuele gesprekken om samen met jou jouw vraag of probleem te verhelderen.

Over Bart Mutsaers | Amersfoort

Na mijn academische studie Filosofie heb ik nog de lerarenopleiding Filosofie succesvol afgerond. In de afgelopen jaren heb ik mij verder verdiept in de gespreksvoering. Met name de Socratische Methode. Daamee heb ik met kinderen en volwassenen boeiende gesprekken gevoerd. Het resultaat was elke keer weer dat men met meer inzicht en wijsheid naar huis ging. En die ervaring wil ik veel meer mensen meegeven. Daarom organiseer ik sinds 2015 filosofische activiteiten in en rond Amersfoort.


Foto 4 Bart Mutsaers Foto 2 Bart Mutsaers Klik om te vergroten

Vragend Wijs
Bart Mutsaers


Professionals in de categorie Centra voor Bewustwording

Ademtherapie Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Feng Shui Financiële dienstverlening Fysiotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Osteopathie Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding
Bewust Amersfoort
Bewust Amersfoort

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!