Paardencoaching, coaching met het paard als co-coach | Amersfoort

Mijn naam is Nathalie Snijders en vanuit Stapvoets Coaching biedt ik paardencoaching vanuit een mooie locatie in de regio Amersfoort.

Deze stapvoetse benadering is geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of achtergrond, die op een bijzondere manier inzichten wil verkrijgen over het functioneren van zichzelf en van zijn/haar systeem.

Binnen de paardencoaching wordt een beroep gedaan op het natuurlijke gedrag van het paard. Paarden zijn kudde- en vluchtdieren en screenen continu hun omgeving op mogelijk gevaar. Ook houdt een paard zijn kuddegenoten in de gaten om te kijken of die gezond genoeg zijn om met hem/haar te kunnen vluchten als er gevaar dreigt. 

Wanneer je als persoon bij een paard gaat staan, zal het paard je gaan zien als zijn nieuwe kuddegenoot en zal dus ook jou gaan screenen. Het paard reageert op jouw energie, waardoor blokkades en/of belemmeringen die bij jou spelen kunnen worden gelokaliseerd. Vanuit onvoorwaardelijke liefde en acceptatie gaat het paard de verbinding aan en neemt spanning over.

De coach vertaalt het gedrag van het paard in vragen voor de persoon. Deze vragen zijn gericht op herkenning, inzicht en bieden mogelijkheid tot experimenten met nieuwe gedrag, met directe feedback van het paard.

Je hoeft geen ervaring te hebben met paarden, alleen maar open te willen staan voor wat het paard je wil laten zien.

Over Nathalie Snijders | Amersfoort

Mijn naam is Nathalie Snijders en ik ben sinds 2011 afgestudeerd Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en ben momenteel mijn hbo-master pedagogiek aan het afronden.

Paarden zijn al mijn hele leven een grote passie! In 2015 kwam ik voor het eerst in aanraking met paardencoaching en zag hier de kans om mijn passie met mijn werk te combineren. Bij Caprilli Coaching en Training heb ik dan ook meerdere opleidingen paardencoaching gevolgd, zoals systemische paardencoaching en paardencoaching voor kinderen. Ik heb persoonlijk ervaren wat de kracht tussen mens en paard kan betekenen en hoe paarden direct naar de kern van het probleem gaan met als doel dit op te lossen en verder te kunnen. Deze ervaring wil ik graag met anderen delen.

Mijn doel is mens en paard samenbrengen, om vanuit die ervaring verder te kunnen.


Foto 2 Nathalie Snijders Foto 1 Nathalie Snijders Klik om te vergroten

Stapvoets Coaching
Nathalie Snijders


Professionals in de categorie Dieren

Ademtherapie Arbeidsbemiddeling & Re-integratie Body Stress Release Cadeaus en Gadgets Centra voor Bewustwording Coaching - Bedrijfscoaching Coaching - Diverse Coaching Coaching - Kindercoaching Coaching - Kledingcoach Coaching - Leiderschapscoaching Coaching - Lifecoaching Coaching - Loopbaancoaching Coaching - Relatiecoaching Coaching - Wandelcoaching Creativiteit Dans & Beweging Deeleconomie Dieren Energetisch werk Energie- en klimaatbeheer Eten & Drinken Feng Shui Financiële dienstverlening Fysiotherapie Healing en reading Homeopathie Hypnotherapie Kinderen-Ouders Kindertherapie Lichaamsgerichte Therapie Lichaamswerk Massage Meditatie Medium Mindfulness & Compassie Muziek & Zang Natuurbeleving Natuurgeneeskunde Opleiding en Training Organisatieontwikkeling en advies Osteopathie Persoonlijke verzorging Psychologische hulp Psychosociale therapie Regressie- en reïncarnatietherapie Reiki en magnetiseren Reizen & Vakanties Relatietherapie Retraites Sjamanisme Sociaal ondernemen Sport en Beweging Stervens- en uitvaartbegeleiding Stressmanagement Tai Chi & Chi Kung (Qi Gong) Therapie (diverse) Voedingsadvies & Coaching Voetreflexologie & Voetzorg Wellness Winkels Yoga Zelfrealisatie Zijnsgeörienteerde begeleiding
Bewust Amersfoort
Bewust Amersfoort

Ontvang regelmatig de agenda, tips en nieuws!