Holistisch Buikdansen

Holistisch Buikdansen, vrouwelijke essentie en heerlijkheid
Amersfoort

Wil je je meer verbinden met je vrouwelijkheid? Je levendiger voelen en op een speelse en sensuele manier genieten van je dans?

Vrouwelijke essentie en heerlijkheid

Holistisch buikdansen is een mooie laagdrempelige wijze om je onder te dompelen en over te geven aan je vrouwelijke schoonheid en kracht. Zij nodigt ons uit onze vrouwelijke essentie binnen te gaan. Onze sensuele aard te verdiepen, ons hart te openen en liefde uit te stralen.

Op een vrouwelijke en speelse manier maken we contact met ons lichaam en met moeder aarde. Hiervoor maak ik gebruik van gerichte oefeningen, dansmeditaties en bewegingskwaliteiten. We gaan dansen met zachte, ronde, vrouwelijke bewegingen en met aardse, krachtige, staccato bewegingen. Met liefdevolle aandacht dansen we vanuit onze goddelijke tempel, de baarmoeder en het bekken, in verbinding met ons hart.

Wil je je meer verbinden met je vrouwelijke oerkracht? Je levendiger voelen en op een ontspannen, sensuele en speelse manier genieten van je dans? Deze vorm van dans en beweging houdt in dat onze levensvreugde en seksuele levensenergie vrij door ons heen stroomt en ons soepel, levendig en extatisch in het leven doet staan.

Over Holistisch Buikdansen, vrouwelijke essentie en heerlijkheid

Dansen deed ik als kind al spelenderwijs, ik legde mijn basis met klassiek- en jazzballet. Na mijn afstuderen voelde ik dat het weer tijd was om verder te gaan met dansen. Toentertijd kwam het buikdansen op mijn pad en sindsdien is zij een rode draad in mijn leven geworden. Inmiddels heb ik me ruim 15 jaren verdiept in de Oriëntaalse dans. Zij brengt me bij de essentie van het oer vrouwelijke.

Holistisch buikdansen bevat vele elementen zoals speels, sensueel, ontvankelijk, krachtig, aards en nog veel meer. Het is mijn drijfveer om deze inspirerende rijkdom op speelse en vrouwelijke wijze in contact te brengen met andere vrouwen. Sinds een aantal jaren ben ik zelf begonnen met Oriëntaalse dansactiviteiten en lessen te verzorgen. Overleg hierin is altijd mogelijk.

De buikdans waar ik me vooral in heb ontwikkeld zijn de Baladi en de klassiek Egyptische stijl waarbij voor mij het bekken- en buikgebied een centrale rol hebben. Het gaat hier om een oneindige fundament aan vrouwelijke kracht en is alom de basis van de buikdans. Het onderwerp vrouwelijkheid en sensualiteit heeft me altijd al geïntrigeerd en nieuwsgierig gemaakt. Daardoor ontdekte ik ook de vrouwelijke tao, de godinnenleer en de onsmiskenbare raakvlakken met buikdans.

Naast de Oriëntaalse dans ben ik me gaan verdiepen in emotioneel lichaamswerk, in het Osho Meditatie Centrum Wajid en op Venwoude. Van huis uit ben ik sociaal kunstzinnig therapeut. Ik heb altijd gevonden dat buikdansen hier heel nauw bij aansluit. Hierbij werk ik met vorm- en gebaarkwaliteiten vanuit het antroposofisch mensbeeld.


Holistisch Buikdansen, vrouwelijke essentie en heerlijkheid

Merel Eline Groen

Van Bemmelstraat 76
3818 PE Amersfoort

Holistisch Buikdansen