Coach voor kind en ouder

Praktijk Sonja Elsenburg
Amersfoort

Ben jij voor jouw kind op zoek naar helpende handen? Naar iemand die er met volle aandacht voor jouw kind is, op zoek gaat naar kwaliteiten en handvatten geeft voor de hobbels in het leven? Je bent van harte welkom!


Als ouder wil je niets liever dan een gelukkig kind, dat blij en onbezorgd door het leven gaat.

Toch kan het zo zijn dat jouw kind een tijd wat minder lekker in zijn of haar vel zit. Het heeft bijvoorbeeld last van (faal)angst, boosheid, wordt gepest, heeft verdriet, is overprikkeld, of heeft andere, soms onverklaarbare, klachten. Op zo’n moment kan een kindercoach helpend zijn.
Door goed te luisteren naar wat het kind te vertellen heeft, onderzoeken we samen wat er speelt en welke behoeftes er zijn. We gaan op een speelse manier op zoek naar de kwaliteiten en mogelijkheden, naar kracht en kwetsbaarheden. Daarbij maak ik graag gebruik van o.a. spel, kunstzinnige werkvormen, lichaamswerk, ontspanningsoefeningen en verhalen.

Over Praktijk Sonja Elsenburg

Mijn naam is Sonja Elsenburg. Ik woon samen met mijn man, onze drie zonen in het centrum van Amersfoort.

De afgelopen 18 jaar ben ik als leerkracht werkzaam geweest in het basisonderwijs. Ik werkte in het Jenaplan- en vrije schoolonderwijs. Sinds 2019 werk ik als coach en individueel begeleider met kinderen die om verschillende redenen thuis of op school extra ondersteuning nodig hebben. De één-op-één begeleiding biedt vaak net dat stukje extra, waardoor het kind weer in zichzelf leert vertrouwen en gaat stralen. Dat gun ik ieder kind!

Begin 2020 ben ik mijn kindercoach-praktijk begonnen. Met mijn praktijk wil ik een veilige plek bieden, waar kinderen en hun ouders zichzelf kunnen zijn, zich gezien en gehoord voelen, zich durven openen en vanuit vertrouwen met mij aan het werk willen gaan. In alle rust en met volledige aandacht zal ik er zijn. Er is tijd om even op adem te komen, stil te staan en vol goede moed verder te gaan in de gewenste richting.

Door een extra steun in de rug te bieden, te luisteren, persoonlijke aandacht te geven, onbevooroordeeld mee te kijken en passende interventies in te zetten, hoop ik te bereiken dat het kind (en de ouders) uiteindelijk weer vol energie en zelfvertrouwen verder zal wandelen op zijn of haar pad. Ik neem je aan de hand en loop graag een stukje mee!

Je bent van harte welkom!
Lieve groet, Sonja


Praktijk Sonja Elsenburg

Sonja Elsenburg

Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Coach voor kind en ouder