Psychosynthese Academie

Psychosynthese Academie
Amersfoort


Psychosynthese is een praktische en positieve psychologie, die de mens in zijn wezen benadert.

Meer dan je zorgen of wisselende stemmingen is er een stille onveranderlijke plek in je innerlijk, ‘het zelf’: een liefdevol en krachtig centrum. Psychosynthese werkt met de vragen en problemen van mensen, maar besteedt ook veel aandacht aan de ontwikkeling van dit rustgevende ‘zelf’ in de persoon. Sturing van je leven vanuit dit centrum bevordert je liefde en wil. Er groeit meer evenwicht en je bent beter in staat te kiezen wat bij je past.

Psychosynthese is een spirituele weg van bewustwording, stilstaan bij jezelf en de volheid van je hart. Het is de weg naar binnen en zorg dragen voor de verschillende lagen en ‘ikken’ in jou aanwezig, deze langzaam aan het licht brengen. 'Hogere' kwaliteiten zoals creativiteit, mededogen en wijsheid worden een scheppende kracht in de werkelijkheid van je leven. Het verrijkt je relaties en ontmoetingen met anderen:een zin-vol leven. Met een frisse blik en met het oog op de toekomst trekken wij in september ons nieuwe jasje aan! Wij willen een herkenbare plek zijn waar mensen die psychosynthese een warm hart toedragen elkaar kunnen ontmoeten, van gedachten kunnen wisselen en van elkaar en met elkaar kunnen leren.

Vanaf 1 september heten wij 'Psychosynthese Academie’. Het woord Academie komt uit het Grieks waar Plato in 385 v. Chr. zijn eerste ‘Akademeia’ oprichtte in zijn tuin. Een plek van groei en bloei waar hij zijn leerlingen inspireerde, waar gesprekken gevoerd werden en waar men van elkaar leerde. Een prachtige omschrijving van de plek die wij zijn! Ons nieuwe logo straalt uit waar we voor staan: voor verbinden en ontwikkelen op alle niveaus.

Wij hebben aanbod voor psychologen, therapeuten, beginners en geïnteresseerden. Het aanbod varieert van een workshop, lezing tot een of meerjarige opleiding. 

Over Psychosynthese Academie


Psychosynthese Academie

Martine Ducheine

Muurhuizen 36
3811 EJ Amersfoort

Psychosynthese Academie