Zhineng Qigong, Mindfulness in beweging

Chi Essence
Amersfoort

Chi Essence organiseert Zhineng Qigong workshops en lessen in Amersfoort.  Zhineng Qigong kun je omschrijven als energie management.  Met deze van oorsprong Chinese bewegingsleer werk je middel van simpele bewegingen,  aan een vitaal lichaam en een rustige geest. Qigong hoeft niet moeilijk te zijn, deze vorm is uitermate geschikt om snel aan te leren en er voordeel mee te behalen

Zhineng Qigong is van oorsprong een medische qigong vorm, wat wil zeggen dat we met beweging ons energie systeem gaan verbeteren zodat we ons fit en vitaal voelen. In mijn lessen ligt vooral de nadruk op ontspanning en bewust bewegen.

Kerwoorden van deze vorm zijn : zachtheid, focus en uit je hoofd terug in je lichaam !

Een prachtig totaal systeem. Proberen ?

Ik geef wekelijks les op de woensdag avond van 19:30 tot 20:45 in de gymzaal van basisschool De Kameleon in Zielhorst. Je bent van harte welkom om eens een gratis proefles bij mij te volgen !

 

Over Chi Essence

Richard van Maaren, 40 jaartjes jong, getrouwd en trotse pappa van twee mooie dochters. Bij toeval ben ik in 2010 in aanraking gekomen met Zhineng Qigong. Ik was gelijk gegrepen door het effect van de oefeningen en de simpelheid ervan.

Wat heeft het mij gebracht ? In de afgelopen jaren ben ik fitter geworden en barst van de energie. Het voornaamste effect van Zhineng Qigong is gezondheidsverbetering maar bij mij heeft het vooral mentaal ook veel rust gegeven. De focus die je in de oefeningen kunt leggen is heerlijk. Mijn persoonlijke kick is dat je merkt dat je tijdens een oefening volledig leeg en gefocust op de oefening kunt zijn zonder dat er duizend-en-één dingen door je hoofd schieten.

Inmiddels ben ik zes jaar verder en heb ik bij verschillende docenten getraind waar ik veel van geleerd heb. In 2013 heb ik de opleiding tot docent level 1 bij het Qing Bai instituut afgerond en heb ik aanvullende cursusses bij zowel nederlandse als chinese docenten gevolgt. Als docent ben ik tevens aangesloten bij het Zhigong Instituut Nederland.

Ik hoop graag met je kennis te maken in één van mijn lessen en mijn passie met jou te delen !


Chi Essence

Richard van Maaren

Bekemastraat 16
3822WJ Amersfoort

Zhineng Qigong, Mindfulness in beweging