Beeldende therapie

Denk-beeldend
Amersfoort

Beeldende therapie is een vaktherapie die ook in de reguliere GGZ aangeboden wordt. De ervaringsgerichte werkwijze is aanvullend op gesprekstherapie en beeldende therapie werkt vooral op directe ervaringen waarin emoties en gevoelens beleefd worden.

Beeldende therapie is een therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van beeldend materiaal om veranderings- en ontwikkelingsprocessen in gang te zetten. De beeldend therapeut heeft een scala aan interventies, doelgerichte handelingen, die jou als cliënt van beeldende therapie verder helpen. Beeldende therapie wordt vaak gebruikt voor cliënten die het lastig vinden zichzelf te verwoorden. Maar ook voor degene die juist zo makkelijk kunnen praten en daardoor niet toekomen aan stilstaan en ervaren.

Beeldende therapie kan een waardevolle bijdrage leveren aan behandeling bij een psycholoog of psychiater maar beeldende therapie staat ook op zichzelf. 

Beeldende therapie wordt door veel verzekeraars vergoed. Het valt onder alternatieve geneeswijzen. 

Over Denk-beeldend

Mijn naam is Mirjam ter Maat en ik ben opgeleid tot beeldend therapeut aan de Hogeschool Utrecht en opgeleid tot kunstdocent aan de Hogeschool van de Kunsten Amsterdam en geef beeldende therapie en kunsteducatieve workshops bij Denk-beeldend in Amersfoort en Meesterwerkenopmaat in Amersfoort en op locatie.


Denk-beeldend

Mirjam ter Maat

Daam fockemalaan 22
3818KG Amersfoort

Lid van beroepsvereniging

Beeldende therapie