Holistisch voetspecialist

Voetspecialist Robin Captijn
Doorn

Holistisch voetspecialist Robin Captijn voor voet- en gerelateerde houdings- en loopklachten

Als holistisch voetspecialist kan ik helpen met voet- en gerelateerde houdings- en loopklachten, zonder je voeten stil te zetten. Voetenwerk is een holistische vorm van podotherapie. Ik zie de voet als de basis van een goed fundament.

Mijn uitgangspunt is terug naar je natuurlijke houding en naar een natuurlijke manier van lopen. Wanneer de voet weer goed functioneert is gebruik van steunzolen en/of orthopedische schoenen overbodig. Het weer aanzetten tot bewegen van de voeten, vrij van klachten. Daar zit voor mij de uitdaging.

 Tijdens een uitgebreid consult krijg je, naast uitleg over de werking van de voet en de invloed op het gehele lichaam, persoonlijk afgestemde bewegingen/oefeningen mee die je dagelijks maximaal 15-20 minuten gaat doen. Deze bewegingen hebben tot doel, de natuurlijke vorm, stand en flexibiliteit van de voeten te stimuleren. Jij krijgt zelf het veranderingsproces in handen wij ondersteunen jou daarbij.

Welke tijd heb je nodig om de voeten weer gezond en in beweging te krijgen ligt aan je motivatie en de klacht en is dus bij iedereen anders. Naar verwachting zijn er 4 tot 5 afspraken nodig verdeeld over een jaar. 

Over Voetspecialist Robin Captijn

Ik ben Robin Captijn en geboren op 21 maart 1962, ik heb het Voeten.werk ontwikkeld tot wat het nu in 2023 is.. Afgelopen jaren heb ik me met veelal specialistische bijscholingen in binnen en buitenland gespecialiseerd tot voetspecialist.

Wanneer je het over voetproblemen hebt, nodig ik je uit anders te gaan denken. Alles is beweging; zowel fysiek als mentaal. Zelfs al onze cellen moeten alle kanten op kunnen bewegen om te kunnen groeien of  te vernieuwen.

Wanneer we onze voeten stilzetten, komt er zowel fysiek als mentaal iets tot stilstand. De systemen in het menselijk lichaam afhankelijk zijn van regelmatig en gevarieerd bewegen. Onze huidige leefgewoontes, zoals bv veel en lang zitten beperken onze natuurlijke bewegingsvrijheid. Wel leven alsof je in een korset van gips zit. Ik wil dat korset samen met jou doorbreken en je fysiek en mentaal weer in beweging brengen


Voetspecialist Robin Captijn

Robin Captijn

Kampweg 10A
3941HH Doorn

Holistisch voetspecialist