Foodmapping

Dosha Ayurvedische praktijk Amersfoort
Amersfoort

Foodmapping biedt workshops over voeding en leefstijl voor diverse organisaties en particulier. Wij werken volgens de principes van Ayurveda in combinatie met de kennis van Permacultuur.

In onze workshops leert u op een vrij eenvoudige manier uw gezondheid te bevorderen en te behouden, door uw voeding en leefstijl af te stemmen op uw unieke lichaamsbouw en stofwisseling.

In plaats van te zoeken naar welk dieet, voedingssupplementen, en levenswijze het beste bij u past, bestaat er een simpele en duidelijke handleiding voor ieders unieke lichaamstype.

Door producten te eten die passen bij uw persoonlijke type, wordt het vrij eenvoudig om gezond te leven. Én u zult verbaasd zijn hoe niet alleen uw fysieke conditie verbetert, maar ook uw mentaal en emotioneel welzijn positief wordt beïnvloed.

Ayurveda is een gezondheidsleer met de oorsprong in India. Het is een uitermate verfijnde en gespecialiseerde methode om sleutelprincipes op een praktische wijze toe te passen in het dagelijks leven. Het biedt een eeuwenoude oplossing voor onze moderne alledaagse problemen die om snelle en effectieve antwoorden vragen.

Sinds 1977 wordt Ayurveda door de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) officieel erkend als een wetenschappelijke geneeskunde.

Foodmapping is een initiatief van Dosha Ayurvedische Praktijk!

Over Dosha Ayurvedische praktijk Amersfoort

Mijn enthousiasme voor Ayurveda ontstond toen ik in 2004 het boek ‘Balans in je leven’ van Deepak Chopra las. Ik werd geraakt en geïnspireerd door de wijsheid en de kennis die Ayurveda over het leven heeft.

Deze eeuwenoude leer omvat niet alleen het verband tussen energieën in lichaam en geest maar legt een relatie, ordening en logica met alles wat het leven omvat! In 2004 ik de opleiding Ayurvedic Practitioner gestart bij European Instituut for Scientific Research on Ayurveda (EISRA) in Den Haag. Mijn docenten waren voornamelijk Dr. Gaytri Kalia en Dr. Kamleshwar Kalia. In 2009 heb ik zes weken stage gelopen in het Prakash Deep Instituut in India. In 2010 heb ik mijn studie afgerond met het schrijven van haar afstudeerscriptie ‘Alzheimer volgens de Ayurvedische visie’.

Verder heb ik Ayurvedische Voedingsleer gevolgd bij de Academy of Ayurvedic studies in Amsterdam en Permacultuur bij Permacultuur school Nederland. Het diploma “Ayurvedic Nutrition Therapist” wordt uitgegeven door het European Institute of Vedic Studies van Atreya Smith, dat een nauw samenwerkings-verband heeft met het American Institute of Vedic Studies van David Frawley.

Als Ayuredisch practitioner word ik blij en voel me voldaan als ik zie dat door relatief kleine ingrepen klachten verdwijnen.


Dosha Ayurvedische praktijk Amersfoort

Henrica van den Berg

Amsterdamseweg 43a
3812 RP Amersfoort

Lid van beroepsvereniging

Foodmapping