Yogafilosofie

Yogafilosofie & Zelftransformatie
Amersfoort

Verrijk je yoga-ervaring door verdieping in de achtergrond van klassieke Indiase geschriften. Zoals de Yoga Sutra’s. Laat je meevoeren door de diepe betekenis van deze prachtige teksten!

Liefde voor kennis & inzicht

Ik heb altijd al een grote voorliefde gehad voor hoogwaardige kennis! En veel verschillende stromingen bestudeerd en veel gelezen. Westerse esoterie, Sufisme, Bhoeddisme en vooral Hindoeïsme. De Indiase klassieke literatuur resoneert nog het meest met mij.

Ik ben er zo ongelooflijk bevlogen over, dat ik met iedereen zou willen delen hoe geweldig het is om momenten van inzicht te ervaren. Want kennis opdoen in deze zin is niet een mentale activiteit. Je ervaart hoe je opeens 'door iets heen kan kijken', de betekenis dringt tot diep in je wezen door en er trekt een gevoel van verrukking om dit nieuwe inzicht door je heen.

Klassieke Indiase teksten - yoga sutra's

In verschillende yoga sutra’s wordt een scherp inzicht geboden in de achterliggende filosofie en het eigenlijke doel van yoga, de eenwording met het Absoluut Bewustzijn.

Bijvoorbeeld de bekende Yoga Sūtra’s van Patañjali over het beheersing en transformatie van bewustzijn, de Bhakti Sūtra van Narada over de yoga van éénwording door liefde, of de Siva Sūtra die het pad van ‘ontvouwen’ van bewustzijn beschrijft.

Lessen & thema-avonden

Deze prachtige teksten verdienen het om te worden bestudeerd. Het inzicht dat in jezelf ontstaat als je daarmee bezig bent is echt verrukkelijk en verrijkend en doet je als vanzelf verlangen naar meer. Je ervaart hoe de diepe kennis je raakt en je inzicht vergroot.

De lessen, thema-avonden en workshops zijn geschikt voor iedereen die verdieping zoekt. Voor geïnteresseerden, yoga beoefenaars vooral ook yoga-docenten!

Over Yogafilosofie & Zelftransformatie


Yogafilosofie & Zelftransformatie

José van der Loop


Amersfoort

Yogafilosofie