Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

03jun 2023
Awareness Through the Body - ATB 1 - tweedaagse A´dam

Amir Azoulay
Amsterdam

Tijdens deze introductie tweedaagse onderzoeken we met behulp van gerichte oefeningen de aard van aandacht en ontspanning. Daarnaast zijn de adem en de zintuigen belangrijke elementen.

ATB 1 : introductie tweedaagse

Leer de elementen van ATB kennen.

Aandacht en concentratie
Tijdens deze introductie tweedaagse onderzoeken we met behulp van gerichte oefeningen de aard van aandacht. Je verkent aandacht met alle zintuigen, ervaart het met je hele lichaam! De ene keer door in beweging te komen en dan weer door juist verstilling op te zoeken.

De verschillende ‘lagen van ons zijn’
ATB maakt gebruik van ‘body-felt sense‘ als een persoonlijk ijkpunt om je te helpen bij het ontwikkelen van ontspannen aandacht, concentratie, zelfkennis en zelfregulatie. Dit lichamelijk ervaren wordt gekoppeld aan een theoretische en visueel kader. Je komt in contact met alle lagen van je 'zijn'.

De adem
Adembewustzijn is essentieel voor zowel zelfbewustzijn als zelfregulatie. De eerste stap op weg naar meer adembewustzijn, is het vergroten van het vermogen om naar de adem te luisteren. Naast het luistervermogen, bieden wij ook oefeningen aan die de natuurlijke ademstroom vrij maken. Dit heeft direct effect op andere delen van ons ‘zijn’.

Sensory Awareness
Sensory Awareness nodigt uit de zintuigen te openen, te verfijnen, en om te kunnen waarnemen wat voor een effect ieder zintuig op de verschillende delen van ons ‘zijn’ heeft. Het zet een leerproces in gang om aandacht te schenken aan je lichaamssensaties én ernaar te luisteren.

Ontspanning
Het vermogen om te ontspannen wordt verkend en vergroot. Ontspanning gaat verder dan alleen fysieke ontspanning. Naast fysieke ontspanning betreden we bewust het gebied van emotionele en mentale ontspanning.

Informatie

03 jun 2023 t/m 04 jun 2023 | dagelijks van half tien tot vijf uur
9.30 - 17.00
265,00 korting voor 225 code Buzzbie op aanmeldingsformulier
Minimaal 8 deelnemers.
Maximaal 20 deelnemers.

Waar?

volgt na aanmelding
Volgt na aanmelding
Amsterdam

Awareness Through the Body - ATB 1 - tweedaagse A´dam