Netwerkbijeenkomst Bewust Amersfoort en andere nieuwtjes

Terugblik netwerkbijeenkomst 20 juni

Afgelopen maandagavond was de 1e netwerkbijeenkomst van Bewust Amersfoort vanuit mijn eigen praktijkruimte. Lokatie was afgestemd op de kleine kring mensen die zich hadden aangemeld. 5 mensen hadden afgemeld.

Aanwezig waren: Diana Polis, Nanco Mulder, Amanda Minkema en mezelf.  Het was erg fijn elkaar in levende lijve te ontmoeten. Wat meer van elkaars achtergrond te horen en daar een gezicht bij te zien. Het maakt het makkelijker om potentiele clienten/klanten door te verwijzen naar andere aanbieders uit het netwerk.

Verschillende onderwerpen zijn aan de orde geweest. Waaronder dingen als PR, wat doe je met de socia-media? Wat kan je er praktisch mee, zonder dat het al je tijd opvreet? Er is wel behoefte om hierover een keer een informatieavond te houden voor de aanbieders. Ook is de behoefte uitgesproken dat de netwerkbijeenkomsten op een vaste plek op regelmatige basis ver vooruit worden gepland, zodat meer aanbieders wellicht mee kunnen participeren. Het liefst 1x per maand op een vaste plek. Ik ga hiermee aan de slag als ontwikkelaar en de data zullen dan op de rechterkolom op de homepage aangegeven worden en bij de nieuwsbrieven onderaan meegestuurd worden. Ook waren er sugesties als bijvoorbeeld op beurzen te staan als netwerk en het plaatsen van gemeenschappelijke advertenties.

Mogelijke onderwerpen die ingebracht werden om uit te wisselen tijdens netwerkbijeenkomsten: - Hoe kom ik aan mijn klanten? - hoe ga je om met communicatie naar klanten/clienten toe? Bijv. wat als iemand niet komt zonder af te zeggen? - Balans geven en nemen. Dit ook vanuit zakelijk oogpunt gezien.

Dan was ikzelf erg nieuwsgierig naar een ieders 'drive' om zich bij BewustAmersfoort aan te sluiten. Wat spreekt je aan in dit netwerk?

Wat er zoal naar boven kwam was: de mogelijkheid om uit te wisselen met andere collega's in het werkveld, beter zichtbaar worden als groep en met eigen bedrijf op een ordelijke manier, de mogelijkheid om een eigen rol te vervullen, aangestoken door enthousiasme van ontwikkelaar, dat het een lokaal netwerk is want een collega in Groningen wordt gelijk moeilijker om mee samen te werken of uit wisselen.

Als laatste heb ik onderzocht, naar wat er samen mogelijk is voor vervolg van de belevenismiddagen? Wat wil en kan je inbrengen als aanbieder? De meesten van ons hebben het ook druk met hun eigen praktijk, zitten bij een beroepsvereninging en soms ook in een ander samenwerkingsverband waarbij ook een beroep wordt gedaan op eigen participatie. De wil en de behoeften om aan activiteiten van Bewustamersfoort deel te nemen en samen vorm te geven, liggen daarom nogal uiteen. 

Wat er wel naar voren kwam uit deze avond is het idee om een 'tafeltjesavond' te organiseren voor het publiek, waarbij verschillende aanbieders iets laten zien met waar ze mee bezig zijn, zodat de bezoekers kunnen 'proeven' van de verschillende kwaliteiten en activiteiten die aanwezig zijn in het netwerk. De volgende Belevenisbijeenkomst voor deze tafeltjesavond wil ik plannen in Oktober/November. Als je dus interesse hebt als aanbieder om hieraan mee te doen, hoor ik dat graag. Concrete stappen als, datum, lokatie, enz. komen nog. 

Als laatste is uitgesproken dat een ieder van ons 'comittment van alle deelnemers' een belangrijke voorwaarde vindt om zich te verbinden met Bewust Amersfoort. Dat er een gevoel is van een gezamelijke draagvlak, waaruit verbindingen en nieuwe samenwerkingen kunnen ontstaan. Dit onderstreep en ondersteun ik van harte als ontwikkelaar.

YouTube video plaatsen

Vanaf afgelopen donderdag [26.05.2011] kunnen alle aanbieders een You Tube video fragment aan hun profiel toevoegen. De You Tube video is te beheren via de aanbieder-login 'Mijn profiel' en dan de button 'Mijn online profiel'.

Van een video op You Tube kan de link of de iframe code (via insluiten op de YouTube pagina) gekopieerd en geplakt worden. Hiermee wordt de video aan het profiel van de deelnemer toegevoegd onder de agenda.

In het ZZPcms is de video-code te beheren via het tabje FOTO/VIDEO in het profiel van de aanbieder. Wil je hier de video toevoegen, dan uitsluitend de code behorend bij de video plaatsen en niet de hele url-link of iframe code.

Hoe kan je de zichtbaarheid en bekendheid van Bewust Amersfoort vergroten en dus jezelf?

- Flyers in je eigen praktijk/bedrijf leggen. Deze zijn bij mij verkrijgbaar en af te halen bij mijn praktijk aan huis op de Witte de Withstraat 31. k neem ze ook mee naar de netwerkavonden. Ben je niet in de gelegenheid? dan kom ik ze met liefde brengen, als je dat even aangeeft in een mailtje of per telefoon.

- Mond op mond reclame en enthousiame

- Een Banner van Bewust Amersfoort op je eigen website plaatsen. Dat vergroot de vindbaarheid van ons netwerk en dus ook van jezelf.

- Belangstellenden attenderen op de nieuwsbrief van Bewust Amersfoort. Zodat de groep belangstellenden/volgers groter wordt en er steeds meer mensen de nieuwsbrief en agenda van Bewust Amersfoort onder ogen krijgen.

een voor allen & allen voor een

weblog: publiceren en delen over de belevenissen van jouw eigen workshops en activiteiten

Als aanbieders bieden jullie een varieteit aan activiteiten. Ik denk hierbij aan boekpresentaties, workshops, cursussen, open middagen, Intuitief Cafe, enz.

Het lijkt met erg leuk als iets van deze activiteiten  zichtbaar wordt via de weblog van Bewust Amersfoort, waar ook op gereageerd kan worden door publiek. Het geeft een levendig en aanvullende beeld op het profiel waarmee jullie al op de website staan. Een kort stukje tekst en foto's als impressie. Je kan zelf iets schrijven, maar het is ook leuk om het door een cursist of bezoeker te laten doen.

Ik heb Caroline gevraagd iets te doen over de komende vrouwencirkel die 2 juli gegeven zal worden. Zij bijt de spits af. Erg leuk als er meer aanbieders iets willen plaatsen. Je bent van harte welkom met je tekst. Je kan ze naar mij e-mailen en dan plaats ik ze op de weblog.

oproep medeontwikkelaar

Als ontwikkelaar/inspirator van Bewust Amersfoort merk ik dat Amersfoort best veel is om te omvatten. Het bijhouden van de contacten, het beheren van de website, het organiseren van bijeenkomsten, flyeren en nog veel meer. Het voelt goed om dit met meer mensen te dragen. Heb je interesse of weet je iemand die dit zou kunnen en willen? Bij voorkeur een man. Neem dan contact met mij op.

 

stand van zaken 'Handel en Wandel'

Inmiddels zijn er twee 'Handel & Wandel's voorbij gegaan. Beiden keren waren er te weinig aanmeldingen om het door te laten gaan. Ik zal deze nog een 3x op de agenda plaatsen en als er blijkt dat er dan ook te weinig animo voor is, ga ik deze activiteit niet continueren. Als mensen suggesties hebben? Be welcome!

De eerst volgende is vrijdagochtend 12 augustus.

Grote vakantie

Ik  ben op vakantie van 8 t/m 15 juli en van 22 juli t/m 5 augustus. Ik zal zorgen dat er dan een automatiesche reply komt voor de e-mail. Ook zal ik een tussentijds nieuwsbrief klaar zetten voor in de vakantie om in ieder geval de agenda rond te sturen.

tot zover de laatste nieuwtjes

als ik jullie niet meer zie, spreek of hoor: wens ik jullie alvast een hele fijne vakantie toe!

hartelijke groet,

Gemma van der Heijden