Voorbereiding belevenismiddag rondom doelgroep jongeren

23 mei > Voorbereidings bijeenkomst belevenismiddag, Jongeren

Zoals jullie in de vorige nieuwsbrief hebben kunnen lezen zal Bewustamersfoort  in oktober weer een belevenismiddag organiseren. Deze keer zal het voor de doelgroep jongeren zijn. Thema: ontspanning. Wij willen op deze dag een breed aanbod presenteren van jongerenactiviteiten op gebied van ontspanning. Hierbij kan je denken aan bewegingsvormen als Tai Chi en Yoga, meditatie, klankexpressie, muziek, massage,  lichaamsverzorging,  dans, drama, spel en creatieve werkvormen.

Ook jongeren staan onder druk van allerlei stressfactoren als: hoge prestatiedruk op school, veel beeldschermwerk, overvloed aan prikkels, keuzes maken op jonge leeftijd, weinig lichaamsbeweging, enz. Op gebied van muziek, cultuur en kleding is al veel aanbod. Echter op terrein van bewustzijn, is nog wel een slag te halen. Bewustamersfoort wil graag zichtbaarheid geven aan lokaal aanbod op gebied van ontwikkeling en bewustzijn.

Hier en daar heb ik al wat reacties en ideeen ontvangen. Er kan echter nog veel meer bij. Doe jij zelf iets met jongeren van 12-18 jaar of  weet je andere kundige mensen in Amersfoort die op dit gebied iets kunnen aanbieden en mogelijk mee kunnen doen met de belevenisdag voor 27 oktober? Meld je aan en neem contact met me op.

Ik zie je graag volgende week woensdagavond op 23 mei, om samen deze belevenisdag voor te bereiden.

Deze bijeenkomst wordt gehouden bij Mens & Intuitie, Stovestraat 25 in de Maanzaal van 20.00-22.00 uur.

De koffie staat klaar.

6 juni > Venus transit

6 juni zal er een Venus Transit plaats vinden. Dat wil zeggen dat de planeet Venus tussen de aarde en de zon, vanuit de aarde gezien, voor de zon langs zal gaan.  Dit zal s'ochtends vroeg gebeuren. Als er geen wolken in de lucht zijn, zal dit waarneembaar zijn als een klein stipje dat voor de zon langs gaat. Dit is een zeldzame gebeurtenis die maar eens om de 2 a 3 eeuwen plaats vindt. Deze eeuw hebben we er twee in korte tijd achter elkaar. Planeet Venus is metafoor voor het vrouwelijke.

6 Mei j.l ben ik naar een zeer interessante lezing geweest over dit fenomeen bij de Sterrenwacht Amersfoort op landgoed "Schothorst. De lezing werd gegeven door Rob Waldrecht. Ook heeft hij een apart boek geschreven over planeet Venus en andere astronomische onderwerpen. Indien je geinteresseerd ben in sterren, planeten en andere onderwerpen betreffende het heelal, kun je voor informatie terecht bij www.walrecht.nl

Belangrijk is dat je niet met 'blote ogen' in de zon mag kijken en moet zorgen dat je door een beschermd filter kijkt of een speciaal brilletje opzet. Anders kunnen je ogen verbranden. Deze brilletjes zijn verkrijgbaar bij publiekssterrenwacht "Schothorst".

Venus is calling

Op 6 juni s'avonds wordt er een evenement georganiseerd op het plein van de Onze Lieve Vrouwe toren, om deze bijzondere gebeurtenis te vieren. Zie voor meer informatie de prikbord aankondigingen die onder deze brief staan vermeld.

 

Activiteiten en opleidingsdagen

Er staan weer diverse activiteiten op de agenda voor de komende maanden, waaronder opstellingswerk en opleidingsdagen van Evelien Hogeweg, Yoga van Jacqueline Lueb, lichaamswerk, diverse cursussen, workshops en opleidingsdagen bij Mens en Intuitie, Readingtrainingen van Diana Polis, dans bij Carin Rijpkema en nieuw is de natuurcoaching van Annie Bakker. Allemaal de moeite waard.

Deze activiteiten staan uitgebreider vermeld op onderstaande agenda die onderaan deze nieuwsbrief hangt. Weet jij mensen die ook geinteresseerd zijn in dit soort activiteiten? Hoort zegt het voort en stuur deze nieuwsbrief door. Aanmelden voor de nieuwsbrief is zeer eenvoudig. Nl. op de rechterkolom bovenin van de homepage van de website van bewustamersfoort, is een aanmeldbutton voor de nieuwsbrief. Mensen worden dan regelmatig op de hoogte gehouden van de activiteiten die door de aanbieders van Bewustamersfoort  worden aangeboden.

Warmte, levendigheid en inspiratie toegewenst