Hoort de wind waait door de bomen.....

De tijd vliegt voorbij..

31 oktober hadden we DARE TO BE!, de activiteitenmiddag voor jongeren georganiseerd door Bewusamersfoort. Een geslaagde middag met mooie ontmoetingen en een prachtig programma. Verslag hierover volgt nog in een volgende nieuwsbrief. Ook is ons netwerk in de tussentijd uitgebreid met 4 nieuwe aanbieders met diverse activiteiten voor de agenda. Een mooie en waardevolle uitbreiding van ons aanbod als netwerk. Dan staat deze maand november in het teken van herdenking van de doden en de bijzondere plek die zij in ons midden nemen (zie in uitgelicht). Voor de komende maand december eerst Sinterklaas. Dus laat je vooral verrassen.

Nieuwe aanbieders

Wat fijn dat ons netwerk is uitgebreid. Ik noem de nieuwe aanbieders bij deze met name en nodig iedereen van harte uit een kijkje te nemen op de website om te kijken naar hun profiel en activiteiten aanbod.

- Lucienne van de Wetering-deZeeuw > zij geeft levenspadbegeleiding, meditatie, Mindfullness en Reiki

  Gezamenlijk doorgronden we je huidige levenspad en je maakt nieuwe keuzes, slaat andere paden in of hakt knopen door.

  Samen kijken naar deze aspecten, geven je leven weer power en perspectief!

- Joze Voskuilen > zij geeft lichaamsgerichte therapie en trainingen "leven in je lijf"

  In mijn praktijk Lijf-Spraak begeleid ik mensen met plezier en compassie bij hun persoonlijke levensvragen. Laat je lijf spreken!

- Nellie van Nistelrooy > zij geeft Lichaamgerichte therapie en familieopstellingen

  Tegenstellingen overbruggen en helen is wat mij inspireert en beweegt

- Leonoor Verheul > zij geeft begeleiding bij psychosociale therapie, verliesbegeleiding en deskundigheidsbevordering

  Als counseler/coach/trainer/stembevrijder is het haar kracht om je te motiveren en te inspireren. Haar motto is: durf iedere dag een een beginner te zijn (Rilke)

Uitgelicht

 

 
 
De kracht van saamhorigheid; een terugblik en vooruitblik
 
November: 'gedenkmaand'. Van oorsprong een ritueel binnen de katholieke kerk, tegenwoordig zijn er vele instituten die deze traditie voort zetten. Zelfs de televisie bracht dit jaar een 'Ode aan de Doden'. Zo was er ook de 6e In Memoriam avond, geïnitieerd door de uitvaartondernemer met wie wij samen werken.
De kracht ligt in de eenvoud van het ritueel: het noemen van de naam - aansteken van een kaars - draaien van muziek waarvan nabestaanden aangeven dat zij troost en kracht hieruit putten.
Zo eenvoudig en het is genoeg. Een aanwezige zei daarover: " De klank van de naam, het lopen naar de tafel met de kaars gaf een gevoel van verbondenheid. Ik kan weer een poosje verder".
Dit jaar was het opvallend dat ook langer geleden overleden familieleden bij hun naam werden genoemd. " Zij hadden behoefte om hun familie-kring nog eens te bevestigen". Dit laat zien dat rouwenden niet loslaten. Integendeel; zij willen meenemen en verbinden.
Brucka verzorgt op deze avonden een lezing. Mocht je interesse hebben in de tekst dan kun je deze downloaden onder deze link: http://www.brucka.nl/trainingen.html

Uit de nieuwsbrief van Leonoor Verheul.

Oproep

Ik zoek mensen die interesse hebben om mede ontwikkelaar of ambassadeur te worden voor Bewustamersfoort. Amersfoort is een grote stad om te 'behappen' en heeft al veel netwerken en initiatieven. Daarom is het fijn om dit met meer mensen te dragen. Om Bewustamersfoort beter in de kijker te zetten; vraagt tijd en inzet voor marketing, werving, onderhoud contacten en het initieren en organiseren van activiteiten. Als ontwikkelaar merk ik dat ik niet voldoende tijd hebt om al deze taken voluit te doen. Wie lijkt het leuk om hier bij aan te haken om samen met ons dit netwerk groter en levendiger te maken? Voor informatie en contact bel of mail mij.

Ook wil ik een ieder uitnodigen om stukjes tekst op te sturen als bijdrage voor de nieuwsbrief of de weblog op de homepage. Dit kan een terugblik van een deelnemer zijn van een activiteit die je als aanbieder hebt gegeven, een oproep om aan te haken bij een groter initiatief: lokaal, nationaal of globaal, een beeld of een gedicht of een wijze spreuk, enz. Ik verwerk ze dan in de nieuwsbrief of zet ze op de weblog.

Laat je verrassen!