Nieuwsbrief terugblik herstart Bewust Amersfoort!

Wat een geweldige ochtend hadden we afgelopen donderdag op 17 september! Ik heb verteld over mijn eigen proces om bewuster te leven, vanuit een bewustzijn van verbondenheid. Verbondenheid met de mensen om mij heen, maar ook met de aarde. De mensen zijn afhankelijk van de aarde, niet andersom. Dit geeft niet alleen de drive om zuinig met de aarde om te gaan vanuit bewustzijn van verbondenheid, maar ook omdat het één minuut voor 12 is. Een klimaatcrisis is dichtbij. Het is noodzaak om duurzaam te ondernemen. Maar ook om te bouwen aan een nieuwe economie van delen, samenwerken en duurzaamheid. We hopen met dit netwerk meer ondernemers te inspireren om mee te bouwen aan deze nieuwe duurzame economie.

Een filmpje over de aarde maakte indruk net als de klankschalen van Louise Pohlkamp die ons vanuit ons hoofd naar ons hart brachten. Maar liefst 70 belangstellenden waren aanwezig om deelgenoot te zijn van de feestelijke herstart van het netwerk Bewust Amersfoort. Zoveel belangstelling en positieve reacties, geven mij een dankbaar gevoel. Kon je er niet bij zijn, dan kun je hier de foto's bekijken. En wie er wel waren: heel erg bedankt voor jullie aanwezigheid, hulp, inzet, adviezen, tips en enthousiasme.  De adviezen en tips nemen we mee en zullen jullie later informeren wat deze waren en wat we er mee gaan doen.

Hartelijke groet,

Sandra Barth

Volgende netwerkbijeenkomst

We gaan nu snel aan de slag met plannen voor de volgende bijeenkomst van het netwerk op 13 oktober, weer van 9.00 tot 11.00 uur. Mocht je dan op de figuurlijke zeepkist willen staan en vertellen over je bewuste bedrijf, evenement of product/dienst, laat het ons weten! We gaan dan in ieder geval gelegenheid bieden om met elkaar in gesprek te gaan over wat je doet, maar ook over een inhoudelijk thema. Er kan ter plekke een bijdrage voor koffie en/of thee worden voldaan. In een volgende nieuwsbrief volgt het definitieve programma.

Inspiratie-avond sociaal en duurzaam ondernemen

Op 23 september om 19.30 uur zijn ondernemers welkom in de werkplaats van Hemel-Bed. Madelon Revermann zal vertellen over haar sociale en duurzame bedrijf en de keuzes die zij heeft gemaakt om geen concessies te hoeven doen aan haar principes. We gaan in gesprek over hoe de aanwezige ondernemers hiermee omgaan en waar zij tegenaan lopen in hun bedrijf. Je kunt je aanmelden via de website.


Herfst-equinox, maansverduistering en supermaan

​We hebben een bijzondere week: op 21 september zijn de dag en nacht even lang en het is definitief najaar geworden. Een week later op 28 september 04.50 is er een supermaan, de maan staat dan 8% dichter bij de aarde, waardoor hij 13% helderder is en groter lijkt. Het bijzondere is dat er dezelfde avond een maansverduistering te bewonderen is, omdat de aarde tussen de maan en de zon komt te staan. De laatste keer dat deze twee verschijningen tegelijk te aanschouwen waren was in 1982, de volgende wordt pas weer verwacht in 2033 dus mis het niet!