2012 is begonnen...

Ambassadeur

Heugelijk nieuws: 1 iemand heeft zich aangemeld om als ambassadeur te gaan meewerken om Bewustamersfoort mede te ontwikkelen. Haar naam is Jaqueline Lueb en ze geeft yogalessen bij het Yogacentrum Bindi. We hebben al kennis gemaakt en Jaqueline heeft besloten om mee te gaan doen in Bewustamersfoort, waar ik ontzettend blij mee ben. Binnenkort gaan we vervolg geven aan onze kennismaking en ik hoop dat er nog mensen zijn die mee willen gaan doen als ambassadeur van Bewustamersfoort, zodat de kring van mensen groter mag worden en Bewustamersfoort meer draagvlak zal gaan krijgen. In een van de volgende nieuwsbrieven zal er een  meer persoonlijk stukje over Jaqueline komen. 

Lijkt het jou ook wat om ambassadeur te worden? Bel of neem contact op. Ik vertel je graag over Bewustamerfoort en andersom ben ik ook benieuwd naar jou: wat je beweegt? heb je ideeen? wil je meedenken? Enz.  

Volgers van Bewustamersfoort

Weet jij mensen die ook geinteresseerd zijn in allerlei activiteiten op gebied van bewustzijn, duurzaamheid en spiritualiteit?  Vertel andere mensen over Bewustamersfoort en spreid het nieuws! Op deze manier kan je dit lokaal netwerk helpen ontwikkelen. Via de button op de homepage rechterkolom, kunnen mensen zich aanmelden voor de nieuwsbrief.

Uitgelicht: Impressie Open Dag bij Yoga, massage en therapie centrum Bindi

Zaterdag 14 januari van 10.00- 16.00 uur, was er Open Dag bij Yoga, Massage en Therapie Centrum Bindi in de Bergstraat. Na ons kennismakingsgeprek nodigde Jaqueline mij uit voor deze Open Dag bij Bindi. Gelukkig had ik die zaterdag vrij. s'Middags toog ik op mijn fiets naar de Bergstraat. Beneden bij de entree, zaten twee aardige meisjes die mooie zelfgemaakte spulletjes verkochten voor een goed doel. Na de trap te zijn opgelopen, kwam ik uit op een overloop uit met kleine keuken en een centrale kapstok/verkleed ruimte. Ik werd hartelijk ontvangen in de keuken met een kopje thee of koffie uit een stijlvolle oosterse theekan, door een docent van Bindi. In de gang lagen inschrijflijsten voor de 'open lessen' van 20 minuten van de diverse Yoga cursussen door verschillende docenten en diverse vormen van massage in diverse ruimten. De ruimte's zijn sfeervol ingericht en naar ik begreep zeer recentelijk helemaal opgeknapt door Nicole de Raad e.a. die het centrum beheert.

    Ik besloot te beginnen met de Senioren Yoga door Iris den Hollander in zaal 2. Misschien handig om te vertellen: behalve     zwangerschapsyoga, heb ik nooit enige vorm van Yoga gedaan. Wel heb ik altijd veel met beweging, gym, dans en adem gedaan en de laatste jaren vooral vanuit lichaamswerk door mijn opleiding als lichaamsgericht therapeut. Deze yoga was zacht en aangenaam. Goed te volgen en ook heel toegankelijk voor mensen met fysieke beperkingen. Vervolgens heb ik mee gedaan met Vinyasa Yoga door Nicole de Raad. Dit was een stevige les. Zeer gefocussed en openend. Gerichte stretch verbonden met de ademhaling. Dit vroeg echt om 'fijn tuning'. Nicole's stem 'gidste' de deelnemers zeer nauwkeurig door de verschillende houdingen/oefeningen. In yoga-termen heet dat geloof ik uitlijnen. Ik vond het zelf erg fijn om te doen en ik kan me voorstellen dat dit heerlijk is voor mensen die al wat meer hebben gedaan op het gebied van beweging en bewustzijn en dit verder willen uitdiepen.

    Ik was het niet van plan, maar ik was zo nieuwsgierig dat ik de Open Lessen daarna ook heb mee gedaan. Daarna kwam de Open les van Inge Orlemans. Ook een zeer pittige vorm van yoga: Anusara Yoga. Een opeenvolgende serie van houdingen. Accent op het openen en laten doorstromen van het hart. Schouderbladen goed zetten! Het bloed ging in ieder geval stromen en de les werd zeer geinspireerd en enthousiast gebracht door docente Inge. Ik vond deze vorm van Yoga intensief en ook fijn om te doen. Het vroeg wel het een en ander aan kracht en balans. Als laatste heb ik Hatha yoga gedaan bij Leonard Thierry. De Zonnegroet gedaan en uitgelegen. Helemaal goed als afsluiting. Was ook fijn om te doen. Toen ik thuis kwam, heb ik wel een uurtje op de bank geslapen. Een lichte vorm van spierpijn de volgende dag, maar dat was het zeker waard.

Het was leuk om Yoga zo in de breedte te ervaren,gegeven door verschillende docenten met allemaal hun eigen stijl van lesgeven in de diverseYogastijlen   Dat is wel de kracht van Bindi: dat het aanbod zo divers is dat je altijd bij iemand terrecht kan. En het wordt je makkelijk gemaakt als deelnemer, want je mag met een 10 ritten kaart de verschillende soorten Yoga door elkaar heen volgen.  

Precieze Informatie over docenten, agenda, zaalruimten en de verschillende stijlen van Yoga, zijn terug te vinden op de website van Bindi: http://www.bindi.nu

Weblog:

Op de Homepage van de website van Bewustamersfoort is rechts een weblog. Op deze weblog verschijnen elke keer korte stukjes over de diverse activiteiten van de aanbieders die op Bewustamersfoort staan. Je kan als bezoeker ook reageren op de verschillende items of mooie spreuken, inspirerende gedachten of andere dingen met ons delen. Doen!

OCCUPY YOUR BODY: Awaken Your Heart, A Global Dance Wave

Ter inspiratie

Binnenkort: Open Les, cursus Reis door de Karakterstijlen

Wil je weten en ervaren hoe je in je vel zit en nieuwsgierig naar hoe zich dat laat zien in je lichaam?  Dan is deze cursus op jouw lijf geschreven!                             

Terwijl we opgroeien als kind, worden we gevormd door onze ervaringen en uitwisseling met de mensen in onze omgeving. Zowel  lichaam als geest worden  gevormd door deze ervaringen en drukken zich uit in de verschillende lichaamsbouwen c.q. Karakterstijlen. In de loop van het leven ontwikkel je deze verder. De uitdrukking van ons lichaam, zien we heel treffend in ons taalgebruik. Bijvoorbeeld: het hart op de tong hebben, de wereld op je nek nemen, je kont tegen de krib gooien, je beste beentje voortzetten, op je tenen lopen, voor  dovenmansoren spreken, enz.

In de cursus “Reis door de Karakterstijlen”,  nemen we je spelenderwijs mee en laten je op een lichaamsgerichte manier de verschillende Karakterstijlen ervaren. Wat past je als een 2e jas of juist niet? Wat zijn jouw talenten en waar liggen jouw mogelijkheden? Wij reiken jou handvatten aan om de verschillende  Karakterstijlen te ontdekken,  erin te leren ontspannen en in te zetten zoals jij het wilt.

Spreekt dit je aan? Kom dan naar de Open Les waarin je kennis maakt met de diverse werkvormen zoals:  dans, ‘sculpting’, drama, bio-energetica en visualisatie!  De trainers Jozé Voskuilen en Gemma van der Heijden nemen je graag mee op deze reis.