Bewust Amersfoort » Nieuwsbrief » Maand van de spiritualiteit

Van 15 januari tot en met 15 februari is het de maand van de spiritualiteit. Deze maand is er aandacht voor hoe spiritualiteit je evenwicht, voeding en richting kan geven in een complexe wereld. Door met aandacht voor wat er écht toe doet bewust te leven en werken, vinden we balans, kan het leven gaan bruisen en leven we met ‘hartstocht’. Mooie boeken staan in de aandacht, die ons hierbij helpen. We leven inderdaad in een complexe wereld, waar veel gebeurt in de politiek, het milieu én technologie. Dat vraagt niet alleen wijsheid van het hoofd, maar ook van het hart.

Daarom ben ik bezig met hoe ik mijn zgn. heartificial intelligence kan vergroten. Hiervoor lees ik o.a. het boek ‘Van Ego naar Essentie’ van Barbara Marx Hubbard. Als ik bij mezelf naga in hoeverre ik werk met mijn hoofd of mijn hart, merk ik dat ik al aardig op weg ben om steeds meer met mijn hart te werken, maar ook door mij te laten voeden door ingevingen uit mijn omgeving. Zo onstaan dingen organisch. Niet dat het vanzelf gaat, maar ik ga meer mee met de stroom in plaats van dat ik wat ik wil realiseren op wilskracht afdwing. En ik merk dat dat werkt: het spreekt anderen om mij heen aan en die gaan ook op die manier werken.

Wil je ook werken aan je heartificial intelligence? In de agenda van februari vind je weer vele activiteiten van onze leden die je daarbij kunnen helpen.

Hartelijke groet,

Sandra Barth

 

Netwerkbijeenkomsten 2017

De eerste netwerkbijeenkomst van dit jaar heeft plaatsgevonden. Floor Schuttevaer nam de presentatie over van Sandra die door griep geveld was en dat deed ze met succes. Na een energizer van Ien Holman over stembevrijding vertelde Lisette Tiggelaven meer over haar praktijk reflexologie. Tijdens de deepdate spraken we in groepjes over onze doelen en wensen voor dit jaar. Dat waren inspirerende discussies, waarbij ook weer nieuwe ideeën opgedaan werden.

De volgende netwerkbijeenkomst staat gepland op 9 februari in het Groene Huis. Dan zal Gemma van der Heijden op de zeepkist staan en vertellen over haar praktijk voor EI(Energetic Integration) therapie (EI is een ervarings- en lichaamsgerichte (psycho)therapie). Ook zal zij ons vertellen wat voor haar bewust ondernemen is.

Niet-leden zijn ook van harte welkom. Kom een keer kijken en ervaar wat Bewust Amersfoort is en doet. Opgeven kan via facebook

Lente! We verlangen er allemaal naar. De bloemen die opkomen uit het gras, de vogels die 's ochtends vroeg fluiten, niet meer in het donker weggaan en thuiskomen. De ramen lekker open en genieten van het voorjaarszonnetje. 

Bewust Amersfoort luidt de lente in met een lenteborrel. Op 21 maart van 15.00 tot 17.00 uur ben je welkom op de locatie van Peer!/Seats2Meet om met elkaar gezellig te borrelen en te netwerken. Neem zelf wat te eten en/of te drinken mee (iets kleins). Opgeven kan via de site of via facebook.

Inspiratiefestival 2017
zondag 24 september 2017
in 't Groene Huys in Park Schothorst te Amersfoort!

Het festival krijgt steeds meer vorm. Onze website goeroe Els van der Zalm is druk bezig met het ontwerpen van een aparte website. Verwachting  is dat deze 1 april (geen grapje!) online gaat. Op die site kun je je aanmelden om een kraam te huren. Ook kan je dan een kaartje reserveren voor het festival. We houden je op de hoogte.

Er moet nog heel veel gebeuren voor het festival. Mocht je zin en tijd hebben om mee te helpen, bij de voorbereiding of op de dag zelf, laat het ons weten. 
Neem voor meer informatie hierover contact op met Inge van der Marel via info@bewustamersfoort.nl.

Daarnaast zijn we naarstig op zoek naar bedrijven, organisaties die dit festival op één of andere manier willen sponsoren. Dat kan door financiële bijdrage, bijdrage in vorm van beschikbaar stellen van materialen, advertenties, noem maar op. Mocht je iemand weten of wellicht zelf daar interesse voor hebben, laat het ons weten door een mail te sturen naar bovengenoemd email adres.

De laatste blogs

 

Agenda januari/ februari 2017

Gemma van der Heijden Amersfoort

Wakker Worden Senior, bewegen,ontspannen en ontmoeten voor ouderen
WO 24 apr | 14.00-15.00

Amersfoort | Gemma van der Heijden
Laagdrempelige wekelijkse training voor ouderen gericht op onderhoud van lichaam en geest.Door bewegen, ontspannen en ontmoeten.Geef om je lichaam en belichaam je geest
Lees verder →

Liesbeth Overdijk Baarn

Vedic Art Basiscursus
ZA 04 mei | 10.00-16.00

Baarn | Liesbeth Overdijk
Een schildercursus volgens 17 Vedische principes, waarin je jouw eigen creativiteit ontmoet. Je leert vrij en volgens jouw manier en innerlijke wijsheid te schilderen. Ervaren in vrijheid. Ervaring is niet nodig. 5 heerlijke dagen spelen met verf.​
Lees verder →

 Amersfoort

Kennismakingsworkshop Woorden voor Gevoel
VR 10 mei | 09.30-12.30

Amersfoort
Wil jij kennismaken met Woorden voor Gevoel maar weet je niet welke workshop je leuk zou vinden? Kom dan kennismaken! De workshop zal gaan over het omschrijven van gevoel, teksten maken en daarna ga je ook creatief aan de slag!
Lees verder →

Drs. Christa Nagtegaal Doorn

Workshop Leren houden van jezelf!
ZA 11 mei | 10.30-16.30

Doorn | Drs. Christa Nagtegaal
Het stap voor stap leren accepteren en houden van alle aspecten van jezelf is de SLEUTEL tot persoonlijke en spirituele ontwikkeling! Met gechannelde meditaties, body-heart-mind oefeningen en plezier.
Lees verder →

Gemma van der Heijden Amersfoort

Wakker Worden, bewegen en ontspannen voor volwassen
WO 15 mei | 09.30-10.30

Amersfoort | Gemma van der Heijden
Wekelijkse training lichaamswerk met als doel te leren ontspannen en het ontwikkelen van lichaamsbewustzijn. Door beweging, ademen en expressie en te luisteren naar de taal van je lichaam kom je in contact met jouw eigen bron van wijsheid.
Lees verder →

Bewust Amersfoort
​info@bewustamersfoort.nl
www.bewustamersfoort.nl