Praktijk voor ademtherapie en traumacoaching

Embodiment Lab
Amersfoort

We ademen ons hele leven en zijn vaak weinig bewust van de invloed van een goede adem op ons leven. Ademsessies helpen om weer losser en vrijer te leven, vergroot je lichaamsbewustzijn en vermindert stress. Een goede ademtechniek helpt je dagelijks.

Ademen blijkt een hele kunst, ook al doen we het al ons hele leven. We zijn geneigd onze adem in te houden of oppervlakkig en/of te snel te ademen. Deze adempatronen slijten er in door onze dagelijkse stress, ingrijpende gebeurtenissen of patronen die we in onze jeugd hebben aangenomen omdat ze binnen de context van ons gezin pasten.

Een verstoorde adem kan een groot effect op ons mentale, fysieke, emotionele en spirituele welzijn hebben. Fysiek verstoort het de doorstroming van zuurstof en afvalstoffen in en uit het lijf. En het belemmert ons te voelen.

Ademwerk kan een therapeutische werking hebben. Het verbetert ons welzijn en vermindert stress, geeft meer concentratievermogen en laat je levensenergie weer vrij stromen.

Concreet betekent dit

·         dat ademwerk een directe route is om contact te krijgen met je lijf

·         spanningen kunnen oplossen

·         het je lichaam laat bruisen en

·         het rust en ontspanning geeft

Daarnaast leer je om door lastige momenten heen te ademen. En beïnvloedt zo’n moment je leven minder.

VOOR WIE?

Ademwerk werkt goed bij uiteenlopende klachten: spanning en stress, burn-out klachten, somberheid en depressieve gevoelens, slapeloosheid of vermoeidheidsklachten, angst- en paniekgevoelens, onverwerkt trauma, onverklaarbare lichamelijke klachten, ‘niet bij je gevoel kunnen’, etc.

Ik deel ademwerk individueel en in groepen. Ik werk met Biodynamic Breathwork & Trauma Release en leer je ook ademtechnieken die je beter laten ademen in je dagelijks leven.

Over Embodiment Lab

Ik ben lichaamsgericht trainer, ademtherapeut en lichaamsgericht traumatherapeut. Ik heb mijn eigen praktijk voor individuele sessies, leid vrouwengroepen en groepen over embodiment voor individuen en organisaties. Ik combineer verschillende westerse en oosterse methoden van lichaamswerk, zoals ademwerk, (intuïtieve) beweging, dans, innerlijk kindwerk, inquiry, familie- en systeemopstellingen, meditatie en visualisatie.

Van kinds af aan heb ik, waarschijnlijk net als jij, geleerd om stil te zitten en netjes in het gareel te lopen. Tot ik zo'n 15jaar geleden de wijsheid, kracht en beweeglijkheid van mijn lichaam her-innerde. Het voelde voor mij als thuiskomen. Ik geloof dat ons lichaam de fysieke expressie is van onze emoties, onze gedachten, en ook van onze essentie, onze bron van inspiratie en creativiteit. Ons lichaam is altijd in het 'nu' en ongecensureerd in wat het ons verteld. Ook liggen al onze ervaringen en patronen opgeslagen in ons lijf.

Ik heb het Embodiment Lab opgericht om een plek te creëren waar we het contact met ons lijf kunnen (her)ontdekken, de kracht en wijsheid die ons lichaam in zich heeft kunnen voelen en onderzoeken. We maken contact en experimenteren met de kompas die ons lichaam ons biedt. Het Embodiment Lab is ook een plek waar we ons lijf en onze ziel kunnen helen van eerdere ervaringen uit ons leven. We kijken, onderzoeken en leren voorbij onze patronen die ons nu niet meer dienen. Ik verzorg ook lichaamsgerichte en ademtrainingen in het bedrijfsleven waarbij we werken met onze intuitieve intelligentie.

Volledige bio? Kijk op mijn website of linkedin.


Embodiment Lab

Marjon van Opijnen

Ariaweg 35
3816HG Amersfoort

Praktijk voor ademtherapie en traumacoaching