Adem coaching 1 op 1 en groepssessies

Adem Sterk | Niels van der Steen
Hoogland

Als ademcoach werk ik met 1 op 1 sessies om jou te helpen je beter in je vel te laten voelen. Daarnaast werk ik met een wekelijkse ademsessie om een fijn ontspannen en verdiepend moment voor jou te creëren.

Als ademcoach begeleidt ik mensen bij het optimaliseren van hun ademhalingstechnieken om zowel fysieke als mentale gezondheid te verbeteren. 

Als ademcoach analyseer ik jouw ademhalingspatronen om inefficiënties of disfunctionele patronen te identificeren, zoals oppervlakkige ademhaling of hyperventilatie. Ik leer je verschillende ademhalingstechnieken aan, zoals diepe buikademhaling, ademhaling door de neus en specifieke methoden zoals de Wim Hof-methode of holotropisch ademen. Met mijn ademcoaching focus ik ook op het vergroten van de algehele lichaamsbewustzijn en het bevorderen van mindfulness, wat kan bijdragen aan een beter emotioneel welzijn. DIt gaat vaak samen om ademhalingstechnieken te integreren in jouw dagelijkse routines en je te ondersteunen in je persoonlijke groei.

Door middel van ademhalingsoefeningen kan ik helpen om stress en angst te verminderen. Ademhaling is nauw verbonden met het autonome zenuwstelsel en kan helpen bij het kalmeren van de geest en het lichaam. Ook als je last hebt van astma, COPD of slaapapneu kan ik helpen met ademhalingstechnieken die de ademhaling verbeteren en de symptomen verlichten.

Daarnaast is sport een grote passie voor mij en werk ik graag met atleten en sporters om hun uithoudingsvermogen en prestaties te verbeteren door efficiënter ademhalen.

Naast individuele sessies geef ik ook workshops en groepssessies

Over Adem Sterk | Niels van der Steen

Ik ben Niels en mijn hele leven al bezig met sport en gezondheid, van Nederlands Kampioen cyclocross in de jongere categorieën, tot Olympische wielrenner in Barcelona '92 en daarna beroepswielrenner bij Pro Tour Team ~TVM. Naast hard fietsen heb ik altijd een brede interesse in allerlei sporten gehad vanaf mijn jeugd tot heden: tennis, skiën, snowboarden, squash, golf en hardlopen. Als basis voor die sporten altijd fitness voor mijn core gedaan. In mijn topsport periode heb ik al uitgebreid kennis gemaakt met efficient ademen tijdens inspanning en daarnaast ontspanningsoefeningen voor ontspanning en herstel.

Ademhalingsoefeningen, mediteren 

In de jaren 90 kreeg ik te maken met paniekaanvallen in mijn actieve sport carriere, oa door prestatiedruk die ik mezelf opgelegde en die coaches mij oplegden. Later in mijn maatschappelijke loopbaan kwam dat probleem weer af en toe opzetten in drukke (overspannen) tijden. Door hard te werken aan mezelf en open te staan voor adviezen van allerlei coaches, ben ik wijzer en wijzer geworden. Door de jaren heen ben ik mezelf nog verder gaan verdiepen in zelfontwikkeling en begonnen met routines en regelmatig koud douchen en met mediteren, ademhalingsoefeningen, anders eten en ijsbaden. 

 

Opleiding tot ademcoach

Mijn gesprekken met familie, vrienden en kennissen gingen vaker over mijn nieuwe pad en het gaf mij enorm veel voldoening als ik dan hoorde dat mensen zich beter voelde nadat ze bepaalde routines waren gaan doen na onze gesprekken. Ik kwam erachter dat ik meer altruïstisch ben dan ik zelf dacht. De verdieping die ik zocht kreeg meer vorm en ik ben mezelf veel meer gaan verdiepen in mijn grootste interesse: Biohacking met de focus op vooral de adem en longevity. Een nieuwe wending op mijn nieuwe pad was om een hoog aangeschreven opleiding te gaan volgen bij Kasper van der Meulen - Mindlift, waar ik twee intensieve weken masterclasses gedaan heb en een masterclass in "Breath for athletic performance".

 

Adem Sterk

Met Adem Sterk ben ik op het punt gekomen dat ik mijn levenslessen van mijn opleiding, sport en privé samenbreng en mensen graag verder breng, door meer bewust te leven. Door samen de juiste routines te bouwen en houvast te geven. Dit doe ik door vanuit een breed perspectief te kijken naar oa adempatronen, leefwijze en sport, stresspunten, voeding en dag-en nachtritme.


Adem Sterk

Niels van der Steen

Gerstekamp 18
3828 HR Hoogland

Lid van beroepsvereniging

Adem coaching 1 op 1 en groepssessies