Hypnotherapie, EMDR, pds-therapie, relatietherapie, polyvagaal therapie en lichaamsgerichte therapie

Praktijk Mental Balance
Amersfoort

Praktijk Mental Balance, hypnotherapie, EMDR, relatietherapie, PDS-therapie, polyvagaaltherapie, lichaamsgerichte therapie en integratieve psychotherapie voor Amersfoort Vathorst Gooi en Eemland. Dr. Fons de Vries: erkend hypnotherapeut,

Praktijk Mental Balance is erop gericht u weer zo snel mogelijk in balans te brengen. Hierbij gebruik ik moderne therapieën die bewezen hebben effectief te zijn.

Vergoedingen

Als erkend Register-therapeut worden mijn consulten (gedeeltelijk) vergoed door de meeste zorgverzekeraars.

Hypnotherapie

Hypnotherapie pakt negatieve emoties, lichamelijke klachten en ongewenst gedrag aan op onbewust niveau, waardoor niet de klacht maar de oorzaak ervan wordt aangepakt.

Relatietherapie: Amersfoort, Gooi, Utrecht

In veel gevallen kan de relatie hernieuwd en geheeld worden. Soms lukt het niet om de relatie nieuw leven in te blazen. Dat is veelal een pijnlijke conclusie, maar met een doodlopend pad ben je op de lange termijn slechter af dan met twee gescheiden wegen die tot iets nieuws leiden.

EMDR
EMDR is een vorm van psychotherapie om pijnlijke ervaringen uit het verleden snel en effectief te verwerken. 

Integratieve psychotherapie

Integratieve therapie stelt de cliënt en hulpvraag centraal en niet de therapeutische methode.
Ik zelf ervaar de combinatie van hypnotherapie, EMDR en psychosociale therapie als een vruchtbare therapeutische werkwijze.

PDS-therapie

Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) is een veel voorkomende kwaal, die gepaard gaat met buikpijn in combinatie met obstipatie (verstopping) of diarree, dan wel een afwisseling hiervan. Als gespecialiseerd PDS-therapeut kan ik u effectief helpen bij uw darmklachten met PDS-therapie.

Polyvagaaltherapie en lichaamsgerichte psychotherapie

De allersterkste therapieën om stress en trauma’s te helen.

Afvallen door hypnotherapie

Hypnotherapie kan de sleutels aanreiken om de oplossingen in het onbewuste bewust te maken, waardoor een blijvend gezond eetpatroon kan worden ontwikkeld.

Dr. Fons de Vries
 

 

Over Praktijk Mental Balance

Na biomedische studies aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht ben ik gepromoveerd aan de Universiteit Utrecht (samenwerkingsverband Universiteit Utrecht / AMC / Antonius Ziekenhuis Nieuwegein) op het proefschrift ‘Aspects of the synthesis and storage of pulmonary surfactant in type II pneumocytes’. Hierna heb ik als postdoc fertiliteitsonderzoek verricht en vervolgens onderzoek verricht bij TNO op het gebied van hart- en vaatziekten. In die periode deed ik ook onderzoek voor Amerikaanse en Japanse farmacieconcerns.
In mijn onderzoek zag ik steeds meer de relatie tussen lichaam en geest.
De belangstelling voor psychologie groeide gestaag. Om tot verdere verdieping te komen besloot ik een vierjarige beroepsopleiding hypnotherapie en psychosociale therapie te volgen bij de Academie Hypnos in Bussum. Na afronding van deze opleiding richtte ik Praktijk Mental Balance op.
Mijn uitgangspunt is dat psychische problemen en belemmeringen, evenals psychosomatische aandoeningen, zijn te verlichten of te genezen door de bevordering en ondersteuning van de natuurlijke krachten in de mens zelf. De mens zie ik hierbij als een eenheid van lichaam en geest.
Ik combineer mijn kennis op het gebied van hypnotherapie, relatietherapie en integratieve psychotherapie met een brede medische kennis.
Tevens ben ik gespecialiseerd als PDS-therapeut (Nederlandse Academie voor Psychotherapie) voor de behandeling van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS).
In een rustige en vertrouwelijke omgeving bent u welkom in mijn praktijk in Amersfoort voor therapie op maat.


Dr. Fons de Vries

Hypnotherapie, EMDR, PSD-therapie, integratieve psychotherapie, polyvagaaltherapie, lichaamsgerichte psychotherapie en relatietherapie


Praktijk Mental Balance

Dr. Fons de Vries

Darthuizerberg 49
3825 BL Amersfoort

Lid van beroepsvereniging

Hypnotherapie, EMDR, pds-therapie, relatietherapie, polyvagaal therapie en lichaamsgerichte therapie