Lichaamsgericht trainer & individueel coach

Embodiment Lab
Amersfoort

Embodiment Lab’s lichaamsgerichte trainingen en workshops zijn gericht op het creeren van meer lichaamsbewustzijn. Onze lijven van overbodige stress en spanning te ontdoen. En weer te leren luisteren naar onze lichamelijke en emotionele wijsheid.

Je leeft meer uit je ratio dan je gevoel. Je wilt meer op je intuïtie vertrouwen. De signalen van je lijf weer lezen. Ons lijf is ongecensureerd en zonder oordeel. Vaak is het spannend hier naar te luisteren. Of we weten niet wat er mee te doen. We slaan onze lichaamssensaties in de wind. Het wil niet zeggen dat het daarmee ook uit de lucht is. Merk je dat je soms kortaf kunt reageren? Of dat je agressief bent in het verkeer als het overdag even niet lukte? Regelmatig minder aandacht hebt voor je gesprekspartner? Vaak zijn dit primaire reacties van ons lichaam. Dit gebeurt sneller dan we kunnen reflecteren op wat er daadwerkelijk aan de hand is.

Zowel onze mooie als minder mooie herinneringen en ervaringen liggen opgeslagen in ons lijf. Mooie en fijne herinneringen geven ons een gevoel van ruimte, een soort lichtheid en het gaat meer stromen. Lastige ervaringen geven een meer samengetrokken gevoel. We knijpen bijvoorbeeld onze handen tot vuisten, trekken onze schouders op of zetten we spanning op onze benen. Dit is zo gewoon geworden, dat ons lijf dit ook doet in situaties waar het niet nodig is. Het wordt onze nieuwe houding in ons dagelijks leven, zonder dat we het door hebben.

Embodiment Lab’s lichaamsgerichte trainingen en workshops zijn er op gericht meer lichaamsbewustzijn te creëren. Onze lijven kans te geven zich van overbodige stress en spanning te ontdoen. En weer te leren luisteren naar onze lichamelijke en emotionele wijsheid naast onze cognitieve intelligentie.

Over Embodiment Lab

Ik ben lichaamsgericht trainer, ademtherapeut en lichaamsgericht traumatherapeut. Ik heb mijn eigen praktijk voor individuele sessies, leid vrouwengroepen en groepen over embodiment voor individuen en organisaties. Ik combineer verschillende westerse en oosterse methoden van lichaamswerk, zoals ademwerk, (intuïtieve) beweging, dans, innerlijk kindwerk, inquiry, familie- en systeemopstellingen, meditatie en visualisatie.

Van kinds af aan heb ik, waarschijnlijk net als jij, geleerd om stil te zitten en netjes in het gareel te lopen. Tot ik zo'n 15jaar geleden de wijsheid, kracht en beweeglijkheid van mijn lichaam her-innerde. Het voelde voor mij als thuiskomen. Ik geloof dat ons lichaam de fysieke expressie is van onze emoties, onze gedachten, en ook van onze essentie, onze bron van inspiratie en creativiteit. Ons lichaam is altijd in het 'nu' en ongecensureerd in wat het ons verteld. Ook liggen al onze ervaringen en patronen opgeslagen in ons lijf.

Ik heb het Embodiment Lab opgericht om een plek te creëren waar we het contact met ons lijf kunnen (her)ontdekken, de kracht en wijsheid die ons lichaam in zich heeft kunnen voelen en onderzoeken. We maken contact en experimenteren met de kompas die ons lichaam ons biedt. Het Embodiment Lab is ook een plek waar we ons lijf en onze ziel kunnen helen van eerdere ervaringen uit ons leven. We kijken, onderzoeken en leren voorbij onze patronen die ons nu niet meer dienen. Ik verzorg ook lichaamsgerichte en ademtrainingen in het bedrijfsleven waarbij we werken met onze intuitieve intelligentie.

Volledige bio? Kijk op mijn website of linkedin.


Embodiment Lab

Marjon van Opijnen

Ariaweg 35
3816HG Amersfoort

Lichaamsgericht trainer & individueel coach