Dit event heeft reeds plaats gevonden ...
Kijk in de Agenda voor actuele activiteiten →

26jun 2022
Een(zaam)heid of de kunst van het alleen zijn.

Lijf-Spraak
Amersfoort

Wees niet bang om eenzaamheid onder ogen te zien. Het is een unieke kans om vriendschap te sluiten met jezelf. (Tibetaanse spreuk). In deze workshop gaan we op zoek naar wat je voor jezelf kunt doen als eenzaamheid aan je knaagt.

In deze workshop gaan we op zoek naar wat je voor jezelf kunt doen als eenzaamheid aan je knaagt.

Het lijkt op het eerste gezicht zo dat de oplossing van jouw eenzaamheid bij de ander ligt. Dat is slechts gedeeltelijk juist. De ander kan jouw eenzaamheid tijdelijk verlichten, maar niet oplossen.
Deze workshop nodigt uit om eenzaamheid van binnenuit te leren kennen en te exploreren. We leren manieren om onze eenzaamheid in de ogen te kijken en tegelijk rustig bij onszelf te blijven. Ook de uitwisseling met de groep is belangrijk: je moet het zelf doen, maar niet alleen. En misschien ontdek je zo iets van de alchemie van een(zaam)heid.
We werken met gesprek, meditatie, visualisatie, lichaams- en contactoefeningen.

Meer info: lijf-spraak/workshops

Begeleiding:
 Sammy Vienne (1956) is sociaal-pedagoog en heeft een eigen praktijk als coach, trainer en levensloopbegeleider (parelsgewijs.be) in Moerbeke-Waas, Belgié. En hij is auteur van: "klein boekje over Eenzaam Zijn". Verschijnt 28 april in de boekhandel of ter plaatse te koop.

Laat je niet afschrikken door het taboe,  wij (Sammy en Jozé) zorgen voor een veilige, zorgzame setting/groep.

Ik (Jozé) heb Sammy leren kennen als een inspirende en integere coach met veel levenservaring. Rustig, samen onderzoekend en zonder oordeel begeleidt hij de deelnemers van zijn workshops en trainingen.

(illustratie: Liselot Rodenbach)

 

 

 

Informatie

26 jun 2022
10.00 - 17.00
90,00

Waar?

Eemklooster
Daan Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Een(zaam)heid of de kunst van het alleen zijn.