Kom op Adem

Kom-op-Adem.nl
Harderwijk

Heb je last van vermoeidheid, een opgejaagd gevoel, pijn in nek en schouders of problemen met de ademhaling, zoals benauwdheid of hyperventilatie? Een bewuste ademhaling is een prachtig, effectief middel om daar iets aan te verbeteren.

Betere controle over je ademhaling

Heb je last van vermoeidheid, een opgejaagd gevoel, pijn in nek en schouders of problemen met de ademhaling, zoals benauwdheid of hyperventilatie? Een bewuste ademhaling is een prachtig, effectief middel om daar iets aan te verbeteren. Ook jouw gedachten en emoties spelen een rol. Ik gebruik een methode om je te helpen zicht te krijgen op je (vaak belemmerende) overtuigingen. De combinatie van deze beide dingen kunnen er voor zorgen dat lichaam én geest meer tot rust kunnen komen.

 

Ademhalingsoefeningen

Als mens beschik je over een heel ademgebied. Maar we zijn niet gewend om dat hele gebied te gebruiken. Door allerlei gebeurtenissen in je leven ga je op een bepaalde manier ademhalen: oppervlakkiger en minder vrij. Goed leren ademen begint dus bijeen heldere analyse. Ik voer metingen uit en stel je vragen over hoe je leeft en denkt. Ook onderzoek ik je adempatroon in diverse situaties. 

Als je weet hoe jij ademt en welke invloed dat heeft op jouw lichaam en geest, dan ben je al een heel eind. Op basis van de ademanalyse bekijken we hoe jij je ademhaling zélf positief zou kunnen verbeteren.  Ademhalingsoefeningen en eenvoudige bewegingsoefeningen kunnen ervoor zorgen dat jij beter gaat ademen. Ik pas de methode toe die het best bij jou werkt. 

Over Kom-op-Adem.nl

Kom op Adem is de naam van mijn praktijk. In de loop van de jaren ben ik me er zelf zó bewust van geworden dat lichaam en geest één zijn dat ik me meer wilde verdiepen in de samenhang tussen die twee. Vandaar dat ik zelf cursussen ben gaan volgen. Ik merkte dat er zoveel te weten en te bereiken is op dit terrein. Bovendien bracht het me zelfvertrouwen en vandaar uit koos ik voor verdiepende opleidingen. Zo wil ik graag vanuit mijn eigen ervaring en opgedane kennis ook anderen laten zien dat er mogelijkheden zijn om ook zélf te leren je dagelijks leven positief te beïnvloeden.

Als mens leer je een leven lang. Ook mijn eigen ervaringen neem ik mee in mijn coaching, mits ze natuurlijk van toepassing zijn. Voordat ik aan de slag ging als zelfstandig coach, werkte ik jarenlang als leidinggevende in de zorg. Ik leerde waar mijn kwaliteiten liggen. Hoe mensen denken en werken. En hoe ik mensen kan motiveren en inspireren.   

Ik analyseer wat ik zie en hoor. En geef concrete feedback, zodat jij zelf stappen kunt zetten. Richting meer ruimte, meer vrijheid en meer bezieling.


Kom-op-Adem.nl

Evelien Kouwer

Klavermeen 30
3844PS Harderwijk

Kom op Adem