Awareness Through the Body - ATB

Awareness Matters
Amersfoort

Kinderen, jongvolwassene & volwassenen ontwikkelen aandacht, zelfbewustzijn, zelfkennis en vergroten hun basis voor zelfregulatie en bewustzijn. Een ‘speels’ programma wat zowel dynamische als verstillende oefeningen biedt.

Awareness Through the Body (ATB)

Aandacht, ontspanning, zelfkennis & zelfregulatie
voor kinderen en volwassenen

ATB is een innovatieve manier van werken.
Kinderen, jongvolwassene & volwassenen ontwikkelen aandacht, zelfbewustzijn, zelfkennis en vergroten hun basis voor zelfregulatie en bewustzijn.
Het is een ‘speels’ programma wat zowel dynamische als verstillende oefeningen biedt.
Ontstaan in Auroville (India), krijgt ATB op dit moment internationale erkenning, zowel binnen het onderwijs als op het gebied van zelfontwikkeling.

Body felt sense
Tijdens ATB werk je met ‘body felt sense’ als een persoonlijk ijkpunt. Door jezelf open te stellen voor je lichaamssensaties, leer je er beter naar luisteren én leer je beter omgaan met de veelheid aan input die, zowel innerlijk als via de buitenwereld binnenkomt.

Zelfobservatie
Naast het werken met ‘body felt sense’ neemt het ontdekken en cultiveren van  ‘zelfobservatie’ een belangrijke plek in. Het positioneren van je aandacht, op zo’n manier dat deze a.h.w. de ‘waarnemer’ is van alle innerlijke bewegingen. Dit geeft je de mogelijkheid te observeren vanuit een neutrale positie: zonder te oordelen, zonder te analyseren of door de situatie meegenomen te worden.

Zelfregulatie
Als mens ben je voortdurend in ontwikkeling en daarbij ontstaan ook disfunctionele of onaangepaste patronen. Patronen die zichtbaar worden in de manier waarop je met jezelf omgaat, hoe  je jezelf aanstuurt en reguleert. Vaak ontstaat pas op volwassen leeftijd de behoefte om jezelf beter te begrijpen: “Wie ben ik nu écht?” Met ATB kan die innerlijke reis, op een ontspannen manier, op iedere leeftijd beginnen.

 

Over Awareness Matters

 

Karin van der Plas: ATB trainer
Dol op reizen die mij overal brengen: over land of over de oceaan .....
Reizen ver weg, maar ook bestemmingen héél dichtbij.
Naar buiten, of naar binnen.

Onderweg in dit leven, is het voor mij essentieel af en toe een pas op de plaats te maken!
Even niet bewegen en 'stoppen' geeft je de kans om innerlijke beweging op te merken. Mijn uitnodiging is altijd nieuwsgierig te zijn naar die innerlijke beweging. Naar de verbinding tussen de fysieke sensaties met je denken en voelen. Daar werkelijk bij stil staan, kan leiden tot andere keuzen in je leven.

Centraal in mijn benadering is de balans tussen bewegen en stilstaan! Of ik nu individueel met je werk of je in een groepstraining ontmoet: de bewustwording van en samenhang tussen lichamelijke, emotionele en mentale beweging loopt als rode draad door mijn werk. Vanuit het perspectief deze te integreren tot een (meer) harmonieus geheel.
Het lichaam is wat mij betreft de ingang. Het is onlosmakelijk verbonden met de psyche, verbonden met menselijk functioneren en disfunctioneren. De wijsheid van het lichaam geeft je het materiaal voor groei en bewustwording.

Aangesloten bij beroepsvereniging SBLP (vergoeding vanuit aanvullende verzekering - alternatieve geneeswijzen - mogelijk).

 


Awareness Through the Body - ATB

Karin van der Plas

Beukstraat
3812 MH Amersfoort

Lid van beroepsvereniging

Awareness Through the Body - ATB