Bewust Amersfoort samenwerkingspartner Tegenlicht Meet Ups in Amersfoort

Met ingang van het nieuwe seizoen van VPRO Tegenlicht op 18 september 2016, hebben Peer!, Bewust Amersfoort en Bibliotheek Eemland zich aangesloten bij de lokale Tegenlicht MeetUps in Amersfoort. De initiatiefnemers Permanent Bèta en het StadsLAB033, die de MeetUps al enkele jaren organiseren op de locatie van het Stadslab, waren op zoek naar mogelijkheden om het draagvlak en bekendheid te vergroten bij het publiek.

Bewust ondernemerschap

Voor Peer!, die het nieuwe ondernemen in een deeleconomie vanuit haar visie uitdraagt, zijn de onderwerpen in de Tegenlicht documentaires een waardevolle verdieping. Dit geldt ook voor het netwerk Bewust Amersfoort, waarin bewust ondernemerschap en thema’s als welzijn, duurzaamheid, gezondheid en persoonlijke groei volle aandacht krijgen.

Stof tot nadenken

Het VPRO programma Tegenlicht biedt stof tot nadenken. Tijdens de gratis Tegenlicht MeetUp, elke woensdagavond, kun je napraten met de regionale trendsetters en andere gasten in StadsLAB033, Oude Fabriekstraat 7, Amersfoort. De MeetUps starten op woensdag 21 september wekelijks vanaf 19.00u. Eerst wordt er naar de aflevering gekeken en vanaf 20.00u gaan we met elkaar in gesprek over het onderwerp. Iedereen is van harte welkom.


Onderwerpen:

21 september: 'Slapend rijk': welke invloed heeft de razendsnel groeiende deeleconomie-gigant Airbnb op de sociale structuur van een stad?
http://pers.vpro.nl/uitzendin…/vpro-tegenlicht-slapend-rijk/

28 september: 'What makes you click':  ons koopgedrag verschuift in hoog tempo naar internet. Welke vernuftige slimmigheden en andere digitale wetmatigheden maken dat wij onze online winkelwagen zo vol mogelijk gooien of zo lang mogelijk op een website verblijven?
http://pers.vpro.nl/uitzendingen/vpro-tegenlicht-what-makes-you-click/

5 oktober: 'Wij zijn het volk': aanhangers van de protestbeweging Pegida en de nieuwe politieke partij Alternative für Deutschland (AfD) vinden dat Angela Merkel hun belangen negeert. ‘Wij zijn het volk’, scanderen zij.
http://pers.vpro.nl/uitzendingen/vpro-tegenlicht-wij-zijn-het-volk/

12 oktober: 'Cultuurbarbaren': is kunst slechts een markt geworden waarbij alleen de bezoekersaantallen van musea tellen of de sterrenstatus van een kunstenaar als Ai Weiwei? 
http://pers.vpro.nl/uitzendingen/vpro-tegenlicht-cultuurbarbaren/

19 oktober: 'Recht voor allen': voor vier van de ruim zeven miljard mensen op aarde is dat te duur, te ingewikkeld, te corrupt of simpelweg afwezig. Vanuit Den Haag ijveren advocaten voor digitale innovatie van de juridische wereld. Verrassend genoeg is Kenia hierin een voorloper.
http://pers.vpro.nl/uitzendingen/vpro-tegenlicht-recht-voor-allen/

Bewust Amersfoort

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...