Van hardlopen naar hart-lopen

Van hardlopen naar hart-lopen

Jaren geleden, ik was net moeder geworden, realiseerde ik me dat ik als ik wilde kunnen genieten van het moederschap, het leven en de verantwoordelijkheid die dat met zich mee bracht, ik iets op te ruimen had uit het verleden. Moeder worden is denk ik wel de grootste spiegel die me ooit is voorgehouden.

Ik kwam terecht bij een psychosynthese therapeut. Een wat? Juist ja, een psychosynthese therapeut. Geen idee wat het was, maar het voelde goed!

Ondertussen zijn we 21 jaar verder, ben ik zelf psychosynthese én running therapeut. Wie had dat gedacht ... ik niet.

In mijn praktijk help ik mensen weer op weg die vastlopen in het leven omdat ze in een burn-out terecht zijn gekomen, iets op te ruimen hebben of stoeien met meer existentiële vragen als ‘is dit het nou?’ of ‘wat wil ik in mijn leven?’ of ‘waar gaat mijn hart van zingen?’.

Samen zoeken naar innerlijke kracht, naar stuurmanskunst om (weer) richting te geven aan het leven, naar wat jou raakt van binnen is, denk ik, het mooiste werk wat er is! Ik combineer gesprekken met letterlijk en figuurlijk in beweging komen door buiten in het bos te ervaren dat je een lichaam hebt. Je lichaam in beweging te brengen door te wandelen of hard te lopen. Waarbij (hard)lopen niet het doel is maar het middel om je lichaam te ervaren, je bloed te voelen stromen en je innerlijke kracht te ontdekken.

Psychosynthese ligt ten grondslag aan mijn manier van werken. Ik heb een diep vertrouwen in het geloof dat ieder mens meer is dan het probleem waarmee hij of zij in het dagelijks leven worstelt. En dan wordt hardlopen hart-lopen.

Deze manier van begeleiden wil ik overbrengen in de Opleiding Running Therapie, die op 10 maart van start gaat. Vanuit mijn passie heb ik in mijn TedTalk in Gouda gesproken over de genezende werking van Running Therapie.

Graag houd ik je op de hoogte van mijn activiteiten.

Dank je wel voor je aandacht en je tijd en hopelijk tot ziens!

 

Hartelijke groet,

Martine Ducheine

Martine Ducheine

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...