Column Voorjaar!

Column Voorjaar!

Door: Helma van Schendel

 

 

De tijd van de winterslaap lijkt nu echt weer voorbij. Zijn jullie ook zo blij met het terugkerende zonnetje? Lekker langer licht. De energie is te voelen. Niet alleen wij voelen het. In de natuur zien we het ook terug. Ik kan zo vrolijk worden van de gele narcissen overal langs de weg en de uitgelopen bloesembomen.

Als Beeboxer is het aanbreken van het voorjaar ook terug te zien in de verandering van de inhoud van de box. De typische wintergroentes zoals kolen en wortelen maken plaats voor de frisgroene postelein en de eerste sla. Het leuke van het volgen van de seizoenen, ook met wat je op tafel zet, is dat je je ook echt kan verheugen op de groentes en het fruit, die horen bij een bepaald seizoen.

Zeg nou zelf, de eerste echte Hollandse zomeraardbeien smaken toch compleet anders dan de aardbeien uit de supermarkt, die je het hele jaar rond kan krijgen. Ander voorbeeld zijn natuurlijk de asperges, waar echt naar uitgekeken wordt.

Het eten met de seizoenen uit eigen land heeft nog een voordeel. De natuur voorziet ons van de juiste vitamines en bouwstoffen, die we in die tijd ook nodig hebben. We hebben niet voor niets trek in stevige kost in de winter en in een frisse salade in de zomer!

Geniet van het voorjaar!!!

Helma van Schendel, Biologische maaltijdbox Beebox | Hoogland

Helma van Schendel

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...