De ervaringen van een nieuwkomer

Donderdag 12 januari jl. had ik een erg fijne netwerkbijeenkomst van Bewust Amersfoort. Ik was er voor de eerste keer, om te ervaren of dit netwerk bij me past. Ik kwam mee als introducée van Madelon Revermann van Hemelbed (zij maakt prachtige ecologische uitvaartkisten). Madelon is lid van het kernteam van Bewust Amersfoort (die de organisatie verzorgt). Ik werd ontvangen in een open sfeer en ik stond al gauw bij de koffie te praten met Gurbatchan Narang (yogaleraar en spiritueel leermeester), die me vertelde over zijn interessante werk en over het netwerk. Ook zag ik Magda Bannink, die ik al ken van een mooie Natuurcirkel-wandeling die zij geeft via haar bedrijf Samenspel-Natuurlijk! (Natuurcoaching). Ook zij zet zich als kernteam-lid in voor Bewust Amersfoort.

Het programma begon. Floor Schuttevaer (van Lijfcoaching en ook lid van het kernteam)  heette ons welkom. Zij deed dat in de plaats van Sandra Barth (coördinator van Bewust Amersfoort), die helaas ziek was. Floor begon met een zeer verdrietige mededeling over het onverwachte overlijden van een zoon van één de andere kernteam-leden, Ingrid Verheij. Hierna stond ook Ien Holman, stemcoach, op persoonlijke wijze met de gehele groep stil bij deze ingrijpende gebeurtenis: we brachten met elkaar – staande in een kring - voor Ingrid klanken voort die samensmolten tot een indrukwekkend en harmonieus geheel.

De zorgvuldigheid en liefdevolle aandacht waarmee Floor en Ien met de groep aandacht gaven aan deze persoonlijke gebeurtenis bij een van de kernteamleden, gaf voor mij een speciale inkijk in de bijzondere sfeer in dit netwerk.

Vervolgens deden we onder leiding van Ien nog wat oefeningen om onze stem te bevrijden. Dit was in het kader van het vaste onderdeel van de bijeenkomsten: een ‘energizer’ door één van de leden. Heerlijk om te doen; ik had er nog wel even mee door willen gaan. Ook mooi om te zien dat door samen te zingen in een kring, er in korte tijd ook met de vele nieuwkomers die er waren, een groepsband kan ontstaan.

We luisterden naar een praatje van Lisette Tiggelaven, die een reflexologiepraktijk heeft. Zij wist op originele en persoonlijke wijze mee te nemen in haar ondernemerschap en de dingen die ze daarin tegenkomt. Lisette gaf ons mee: zorg als ondernemer goed voor jezelf. Alleen dan kun je er ook voor een ander zijn. Een voetreflexmassage bijvoorbeeld kan daarbij ondersteunend werken. We konden een kortingsbon voor een behandeling naar keuze meenemen. Oók een leuk voordeel van zo’n netwerk.

Tenslotte gingen we in groepjes aan de slag met een thema dat mooi op Lisette’s advies aansloot: ‘Hoe zorg jij in 2017 goed voor jezelf en wat is daarvoor nodig voor jou?’.

Ik bleek in een groepje te zitten met allemaal nieuwkomers (toeval bestaat niet). We spraken al gauw honderduit. Heel fijn om op deze manier eens stil te staan bij zo’n belangrijk onderwerp: samen en heel open, persoonlijk en met aandacht voor elkaar.

Ik kijk terug op een mooie ervaring die voor mij als ondernemer veel toevoegt aan mijn wens tot meer verbinding. Ik kom 9 februari weer!

Wendy van Offeren

Reacties

Madelon Revermann 2017-01-25 09:23:11 Fijn, Wendy, dat je je meteen thuis voelde bij Bewust Amersfoort. En dank je wel voor je blog en tot de volgende keer, 9 februari dus ;)
Ien Holman 2017-01-27 17:29:55 Leuk(e) initiatief en blog Wendy!!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...