Gezonde paaseitjes

Gezonde paaseitjes

Door: Marianne Draaijer


 

Alle eetbare paasproducten bestaan grotendeels uit geraffineerde suiker of onnodige toevoegingen die we ook wel e-nummers noemen. Via mijn praktijk laat ik mensen zien hoe ze op een natuurlijke manier toch verantwoord kunnen eten, zelfs tijdens de paasdagen. Ik zie het tijdens diëten vaak gebeuren dat mensen niks meer van zichzelf mogen en tijdens de feestdagen vergeten ze alles weer. Het bekende jojo effect, zo lukt afvallen praktisch nooit op langer termijn. Ik ben geen diëtist, ik houd mij bezig met de gezondheid van mensen op alle fronten. Hierbij draag ik een leefstijl over, geen dieet, zodat het op langer termijn ook nog leuk is. Zoals snoepen. Dat mag natuurlijk! Het liefst wel zonder troep. Laat eens stoer de chemische paaseitjes links liggen en maak ze eenvoudig zelf met onderstaand recept. Voor meer recepten kan je mijn blog volgen op www.betereleefstijl.nl.

Wat heb je nodig voor 12 – 14 paaseitjes

  • 100 gram rozijnen (vervangen door dadels is mogelijk)
  • 45 gram kokosolie (extra vierge voor kokossmaak of geurloze voor paaseitjes zonder kokossmaak)
  • 30 gram amandelmeel (fijngemalen amandelen)
  • 20 gram cacao
  • ½ theelepel vanillepoeder
  • 20 gram kokosrasp

Makkelijker kan ik het echt niet maken: alles doe je in een keukenmachine (of in een sterke blender) en zet het op de hoogste stand totdat alles goed vermaalt is. Er ontstaat een plakkerig geheel. Pak een bord en dek deze af met bakpapier, vorm dan met je handen paaseitjes en leg deze op het bord. Zet in de koelkast om hard te worden. Na 2 uur ready to eat! In de koelkast zeker 4 dagen houdbaar maar tegen die tijd zijn ze allang op natuurlijk ;-)

Variaties

  • Vervang amandelmeel door fijngemalen hazelnoten
  • In plaats van vanillepoeder kan je kaneel gebruiken of speculaaskruiden
  • Voeg eens moerbeien of goijbessen toe
  • Rol ze op het laatst nog eens door de kokosrasp voor een leuk effect…

Gezonde paaseitjes de 2e versie

Een andere optie is om gedroogde dadels te dopen in gesmolten chocolade en hard te laten worden. Voor een extra bite stop je van te voren een amandel of paranoot in de dadel.

Gezonde groet,

Marianne Draaijer


Marianne Draaijer

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...