Herinneren wie je bent

Als je op zoek bent naar je zelf kun je lang bezig zijn. Want is er eigenlijk wel zoiets als een ‘zelf’ ? Veel filosofen braken zich het hoofd over wat het ‘zelf’ zou zijn. Ik heb me daar lang mee bezig gehouden tijdens mijn studie humanistiek. Een definitief antwoord vond ik niet. Later kwam ik op het pad van de sjamaan en verdiepte ik me in boeddhisme en advaita vedanta. Ik ervaarde dat het zelf oneindig en tijdloos is. Mijn alledaagse zelf is misschien nog beet te pakken en te begrijpen, maar de oneindigheid is niet in woorden te vatten. Ik heb geleerd dat denken over wie je bent niet volstaat. We kunnen beleven wie we zijn en ons potentieel ervaren. Mensen die bij mij voor een sjamanistisch consult komen, ervaren disbalans in hun leven. Tijdens het consult ga ik op zoek naar de bron van deze disbalans en herstel ik het evenwicht. Hoe ik dat doe, is niet goed uit te leggen. Dat moet je ervaren. Na een of meerdere sessies hebben mensen meer een gevoel van heelheid. Ze herinneren zich weer wie ze zijn: oneindig en tijdloos.

Ellen Grootoonk

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...