Inspiratie Festival 033 gaat voor zero waste

Een biertje in een plastic beker, een hapje in een plastic wegwerpbakje en een synthetisch polsbandje bij binnenkomst: op festivals wordt ongemerkt veel onnodig afval gemaakt. Bewust Amersfoort en A new zero gaan hier op 2 oktober tijdens het Inspiratiefestival Amersfoort in Het Groene Huis creatieve oplossingen voor bieden.

Afvalbeleid en hergebruik

Het Inspiratiefestival, dat in het teken staat van persoonlijke groei, duurzaamheid, gezondheid en welzijn, is de perfecte gelegenheid voor een bewust afvalbeleid. Hapjes worden door Het Lokaal geserveerd op borden van maïsplastic, waterpunten zijn beschikbaar om de eigen waterfles te vullen en bij binnenkomst worden geen polsbandjes uitgedeeld. “Een zero waste festival betekent dat we geen plastic flesjes verkopen en geen niet-recyclebare wegwerpartikelen gebruiken”, licht Sandra Barth, organisatrice van het festival  en coördinator van Bewust Amersfoort toe. “Maar we gaan verder; bij de decoratie van het festival maken we gebruik van tweedehands spullen en duurzame materialen. We maken zoveel mogelijk zelf”. Van vrolijke routebordjes tot zelfgenaaide vlaggenlijnen: het festival ademt positieve duurzaamheid.

Bewuste bezoekers

In samenwerking met Jessie Kroon van A new zero is een plan opgesteld om zoveel mogelijk afval te vermijden en bezoekers hiervan bewust te maken. Haar ervaring als zero waster en blogger voor Emma+John biedt bovendien de gelegenheid om bezoekers bewust te maken van hun afval én te inspireren dagelijks minder afval te gebruiken. “Natuurlijk willen we het liefst dat de bezoekers voorbereid het festivalterrein bezoeken en hun eigen waterfles, bestek en servies meenemen, maar we begrijpen ook dat dit nog niet altijd mogelijk is. Daarom zorgen we voor zoveel mogelijk alternatieven, zoals maïsplastic en papier, die na het festival gecomposteerd of gerecycled kunnen worden. Maar we zullen ook voorafgaand aan het festival duidelijk communiceren wat de bezoeker zélf kan doen en praktische tips en inspiratie bieden”.

Het Inspiratiefestival vindt plaats op 2 oktober in Het Groene Huis in Amersfoort en is gratis toegankelijk. Naast inspirerende stands kan de bezoeker op het festival terecht voor lezingen, workshops en duurzaam eten.

Meer informatie over het festival is te vinden op de website van Bewust Amersfoort: www.bewustamersfoort.nl

Aanmelden voor het festival kan via: https://www.facebook.com/events/507826259417319/

Bewust Amersfoort

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...