Op de zeepkist bij Bewust Amersfoort Netwerk - donderdag 10 november 2016

Het maken van een korte presentatie over wie ik ben en wat ik doe met Samenspel-Natuurlijk! is een onderdeel van het aanscherpen van 'mijn waarom'. Ik begeleid graag mensen in én met de natuur om ons heen bij het vinden van de weg van je hart, jouw zin in het leven en jouw eigen dynamische balans. Anders gezegd een life-time oefening om je eigen natuur te herinneren en je ermee te verbinden? Dan is het natuurlijk wel van groot belang dat ik zelf ook contact kan maken met mijn eigen natuur. Dus sta ik open voor leren, groeien en ontwikkelen. Een prachtig avontuur. Deze winter, precies na 10 november dook ik naar binnen, mijn huis in, mijn lijf en geest in, mijn ziel in. Dat was echt nodig! Mijn onderrug en bekkengebied waren zeer pijnlijk aan het roepen dat ik nu eerst naar mijn eigen natuur moest luisteren. Haha... daarom moesten jullie zolang wachten op mijn beloofde blog.

Op de zeepkist was voor mij echt een overwinning. Ik heb kunnen oefenen op het Groencafé in Het Groene Huis met een korte presentatie over het project De Proeftuin Academie van Samenspel-Natuurlijk. Maar deze keer op de zeepkist bij Bewust Amersfoort ging het over mezelf, mijn échte zelf... wie ik van binnen ben. Hoe eng ik het vroeger (en nog steeds) ook vond om überhaupt mezelf bloot te geven, dit ging nog even verder, want mijn diepste kern, mijn echte natuur komt nu naar buiten. Wat ik doe met Samenspel-Natuurlijk ben ik! En de bedrijfsnaam zelf zegt al heel veel over hoe ik dat doe. Samen met jou en spelenderwijs met de en onze natuur.

Na mijn zeepkist-avontuur startte het deep-daten in groepjes. Het thema of de vraag was "hoe natuur in jouw werk terugkomt of ingezet kan worden?" Bij mij is dat in de vorm van procesbegeleidingsgesprekken en oefeningen c.q. opdrachten in én met de natuur. De natuur is een spiegel en 'spreekt' in een taal zonder oordeel. Symboliek en metaforen brengen je diep bij je innerlijke weten. De natuurcoaching is echt gericht op het vinden van een specifieke oplossing voor een praktische vraag en de natuurhealing is meer gericht op je innerlijke natuur en balans terug te vinden of te behouden. Mooi was om te zien dat alle aanwezigen ook een sterke verbinding met de natuur hebben en vanuit deze verbinding hun leven en werk inrichten.

In de afsluiting hadden we het nog over de film Down to Earth. Velen hebben deze al gezien. Heb je die nog niet gezien, een echte aanrader dus. Er vonden leuke gesprekken plaats, tussendoor en ik mocht terug horen van velen, geïnspireerd en geraakt te zijn. Dank jullie wel voor jullie aandachtige aanwezigheid. Bewust Amersfoort is een superfijn netwerk, veilig met veel onderling vertrouwen én professioneel. Meer weten? Zie mijn linkedin profiel voor de presentatie. En voor meer informatie volg de FB bedrijfspagina Samenspel-Natuurlijk en FB pagina Natuurhealing of natuurlijk mijn Website www.samenspel-natuurlijk.nl

Magda Bannink

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...