Plafond staren en helicopterview

Plafond staren en helicopterview

Door: Sandra Barth

 

 

Als mede-eigenaar van Peer! en coördinator van Bewust Amersfoort ben ik eigenlijk dagelijks bezig met bewust ondernemen. Niet dat ik daar zo goed in ben, eigenlijk helemaal niet. Je kan bewust ondernemen op verschillende manieren bekijken: goed voor jezelf zorgen, zodat je energiek en fit bent én een business model hanteren dat eerlijk is, waar ruimte is voor eerlijke, duurzame handel en waar je kansen biedt aan mensen die niet zo makkelijk aan het werk komen (sociaal ondernemen).

Dingetje

Met het laatste ben ik wel goed bezig, al zeg ik het zelf. Bij elke samenwerking en initiatief kijk ik of onze afspraken eerlijk zijn en of we de opbrengsten eerlijk verdelen. Er zijn werkervaringsplekken bij Peer! en we hebben een steeds duurzamere inkoop. We zijn zelfs bezig met de duurzaamste koffiecorner in de wereld! Alleen dat goed voor jezelf zorgen is nog wel een dingetje…..

Contemplatie

Een aantal weken geleden kreeg ik griep, net als de rest van Nederland, en ik had het stevig te pakken. Voor wie mij kent, weet dat ik graag en veel werk, en met plezier, maar dat dat ook wel eens ten koste gaat van mijn gezondheid. Zo ook nu. Dus ik lag met koorts en hoofdpijn een paar dagen naar het plafond te staren. Een dagenlange meditatie als het ware. En contemplatie. Ik heb hier een aantal dingen van geleerd: 1. Bij Peer! gaat alles gewoon door, ook als ik er niet ben. 2. Ik moet beter voor mijzelf zorgen qua eten én sporten.

Vol hoofd

Doordat ik altijd zo druk ben (mij zo volplan) zit mijn hoofd ook vol. Dus ik ben sinds drie weken aan het mediteren met de app Headspace. Een echte aanrader. Andy (de spreker) spreekt mij dagelijks tien minuten toe en na één week merkte ik het al: ik had meer ruimte in mijn hoofd, was rustiger, had meer helicopterview en had energie om gezond te koken en te sporten. Nu, drie weken verder is dat nog meer verbeterd. Over drie dagen heb ik de inleiding afgerond en start ik met het ‘creativity pack’. Ik ben benieuwd wat voor creatieve dingen er dan gaan ontstaan in mijn bewuste onderneming!

 

Sandra Barth begeleidt bedrijven om een duurzaam, sociaal business model te ontwikkelen, waarmee hun bedrijf het verschil gaat maken.

Bewust Amersfoort

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...