Reflexzonetherapie werkt preventief en verhoogt je weerstand!

Reflexzonetherapie werkt preventief en verhoogt je weerstand!

Door: Lisette Tiggelaven

 

 

Verkoudheid, griep, snotneuzen, rillerigheid: verminderde weerstand, met de huidige griepepidemie lijk je er niet aan te kunnen ontkomen.

Je kunt het je in de zomer nauwelijks voorstellen, deze kwalen en kwaaltjes van de herfst en winter. En voor je er erg in hebt is de energie die je gekregen hebt van een vakantie of weekend weer weggevloeid. Onze weerstand hangt af van vele factoren: ons eetpatroon, bewegen we voldoende, stress, goede nachtrust, wel/niet roken en meer.

Als ons immuunsysteem goed functioneert, is ons lichaam heel goed in staat om weerstand te bieden aan de vele ziekmakende invloeden. Dan zorgt het lichaam zelf dat we ‘weer kunnen staan’ op onze benen of staande blijven.

Tijdens de behandelingen in mijn praktijk probeer ik samen met de klant te kijken naar de oorzaak van klachten, waar de zwakke plekken zitten, hoe de weerstand opnieuw opgebouwd en versterkt kan worden zodat het lichaam weer zelf in staat is het evenwicht te bewaren en iemand minder snel ziek wordt. Dit doe ik door samen te spreken over het belang van goede voeding, balans in rust en actief zijn en het geven ondersteunende adviezen hierover. Uiteraard sluiten de massages daarop aan.  Die stem ik steeds af op datgene waar behoefte aan is. Dit kan zijn versterking van de spijsvertering, maar ook massages om afvalstoffen af te voeren waardoor er in het lichaam weer energie komt om zichzelf te versterken en minder vatbaar wordt voor ziekteoorzaken.

Vaak hoor ik van klanten dat ze, naast vermindering van hun klacht, ook meer weerstand hebben opgebouwd, minder ziek zijn. Ze blijven dan komen om preventief te werken aan hun gezondheid.

 

Lisette Tiggelaven is reflexzonetherapeut en heeft haar eigen bedrijf: Reflexologiepraktijk Lisette

Lisette Tiggelaven

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...