Vakantie en weer terug van weggeweest?

Vakantie en weer terug van weggeweest?

Door: Ien Holman

 

Zomer – vakantietijd. Voor velen de aanleiding om huis en haard een poosje te verlaten en elders te verpozen. Maar aan alles komt een eind. Hoe is het om weer thuis te zijn? Kun je het vakantiegevoel nog even vasthouden of word je meteen weer opgeslokt door de dagelijkse hectiek?


Uit

Als je de vakantie buitenshuis doorbrengt,  wil je in de regel graag even ontsnappen aan en afstand nemen van het thuisfront. Meestal hoef je niet veel anders te doen dan je af te vragen: Wat gaan we vandaag doen? Wat eten we of waar gaan we eten, welk boek zal ik lezen en zal ik die (onder)broek wassen of ‘m nog maar een keer aantrekken? Alles mag – niets hoeft. Het gaat om ontladen, ontspannen, uitrusten en opladen. En ieder doet dat op haar eigen manier.

Voor mij is vakantie altijd verbonden met de natuur. Lekker wandelen en graag in de bergen. En dan gaat het niet zozeer om de prestatie maar om het er zijn en genieten. Daarna uitgebreid relaxen en lekker eten. Het leukst vind ik het als natuur en cultuur kunnen worden gecombineerd.

Deze zomer hebben we gewandeld in de Hohe Tauern, het hoogste berggebied in Oostenrijk en we hebben de vakantie afgesloten in de mooie en hippe (echt!) stad Salzburg.


Thuis

Onvermijdelijk komt het moment dat je weer huiswaarts keert. En hoe gaat dat bij jou?

  • Kom je thuis in een huis dat veilig en rustgevend voor je is?
  • En ben je in staat dat relaxte vakantiegevoel vast te houden en innerlijke rust te bewaren?

Of

  • Kom je terug in een huis waar geen rust is, waar de energie – om welke reden dan ook -  niet fijn aan voelt
  • En laat je meteen na  terugkeer je hele drukke bestaan op je afkomen zodat binnen no time stress (weer) op de loer ligt?

Ik kwam na 3 heerlijke weken weg weer terug in een huis dat weliswaar mijn rustpunt is. Maar eigenlijk had ik geen zin om weer te beginnen en alles weer op te pakken. Ik had nog wel 3 weken weg gewild. Fernweh dus…..

Dat zat er helaas niet in, maar ik was wel in de gelukkige omstandigheid dat ik in en vanuit de rust van mijn huis weer kon wennen aan dagelijks leven en werk en me kon realiseren dat ik het ‘niets hoeven in de vakantie’ ook zoveel mogelijk kan voorzetten in het gewone leven. Veel van wat ik ‘moet’ leg ik mezelf op en heeft te maken met mijn eigen ge- en verboden en geloofssystemen.

Het is een uitdaging voor me daar relaxt mee om te gaan en het rustige vakantiegevoel vast te houden. Aan mijn huis lag het niet. Haar rustgevende energie faciliteerde uiteindelijk een andere mindset.


Kortom

Er lekker op uit trekken en genieten van de vakantie is fantastisch en vaak noodzakelijk, maar heeft pas echt effect als je terugkeert in een huis dat een rustpunt voor je is.

Want als je ook goed kunt uitrusten in je eigen huis, kun je:

  •  je relaxte vakantiegevoel langer vasthouden
  • je rustgevende huis benutten om te achterhalen hoe het komt dat je meteen weer in de stress schiet en wat je daaraan zou kunnen doen
  • voorkomen dat je steeds een vakantie buitenshuis nodig hebt om te ontspannen en op te laden
  • de drukte van het dagelijks leven makkelijker aan.

Als je kunt uitrusten wordt alles lichter. En voor Nederlanders is ons huis hiervoor toch de eerst aangewezen plek.

In blog 2,3 en 5 kun je teruglezen hoe je van je huis een rustpunt maakt.  En lukt het je onvoldoende om in je eigen huis tot rust te komen? Wil je meer rust in de tent? Neem gerust contact op.


Reageer s.v.p.!

Graag zou ik van je weten wat vakantie voor jou betekent? Ga je weg, blijf je thuis? En als je weg bent geweest hoe kom je dan thuis? Hoe is het om weer thuis te zijn? Kun je dat ontspannen gevoel nog even vasthouden of  zit je direct weer in de dagelijkse mallemolen en hoe komt dat dan?

www.kiesvoorrust.nu
ienholman AT kiesvoorrust DOT nu
033-4630416 / 06-40316007 
Ien Holman, Rustbrengend Coach bij Kies voor Rust!

Ien Holman

Rust is een bewuste keuze!

Na een loopbaan als onderwijzeres, pedagoog/onderwijsbegeleider, (spiritueel)coach en stembevrijder heb ik het roer omgegooid en ben ik begonnen met Kies voor Rust!

In Kies voor Rust! heb ik alle door de jaren heen opgebouwde kennis, vaardigheden en ervaring gecombineerd tot een unieke begeleidingsvorm voor mensen die meer rust willen in hun huis.

Voor mezelf is het ook van groot belang om te kiezen voor rust in mijn huis en mijn hoofd. Ik ben weliswaar van nature een rustig mens, maar dat wil niet zeggen dat ik nooit overprikkeld of gestrest ben. In tegendeel zelfs, misschien dat juist door mijn rustige aard overprikkeling op de loer ligt. Dus creëer ik (momenten van) rust in de tent. Het liefst om te voorkomen dat ik gestrest ga rondlopen en mezelf en mijn omgeving in de weg zit en soms ook om van zo'n situatie te kunnen herstellen.

Wil je weten hoe ik zorg voor rust in mijn huis en hoofd? Ga naar de blogpagina en lees mijn blogs.

Ik kies bewust voor rust! En jij?

Ien Holman, Rustbrengend Coach bij Kies voor Rust!

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...