Dat moment waarop je niets hoeft

Heb je een fijne vakantie achter de rug? Of ben je tijdens het lezen van deze blog nog heerlijk aan het genieten van je jaarlijkse geluksmoment? En als je weer terug bent, begint het dagelijkse leven weer. Helemaal opgeladen, met goede frisse energie die je tijdens de zomer hebt opgesnoven, weer aan de bak. Of heb je de zomer echt gebruikt om dingen te doen waar je gedurende de rest van het jaar niet toe komt? Je huis aan de binnen- of buitenkant aangepakt? Of alle rommel die je de afgelopen periode hebt verzameld opgeruimd?
Wat je ook hebt gedaan de afgelopen periode, er is dan altijd weer het moment dat je dagelijkse leven weer in je vaste patroon met de bijbehorende rituelen begint.

Hoe zien die bij jou eruit? Hoeveel functies heb jij? Heb je daar eigenlijk wel eens bij stilgestaan? Welke rollen heb jij je in dit leven aangemeten? En heb je het lekker op de rit? Een lieve ideale partner, opgroeiende kinderen, een drukke maar leuke baan, een heerlijk eigen plekje om te wonen, leuke vrienden en vriendinnen waar je gezellig mee uiteten gaat, leuke dingen met de kinderen doen, lekker sporten om een beetje in conditie te blijven, 1 à 2 keer per jaar op vakantie om weer bij te komen en dan natuurlijk ook nog je familie.
Eigenlijk alles wat je hartje begeert.

 

Een dag zit vaak volgestopt met 101 afspraken en verplichtingen.

Je staat ‘s ochtends op, zorgt ervoor dat iedereen zijn ontbijtje krijgt, maakt de lunch voor de kinderen die je vervolgens snel na het getreuzel naar school brengt. Je haast je naar je werk, waar je ook meteen weer volop aan de gang gaat. Want ook daar zet je je beste beentje voor. Je voelt je heel verantwoordelijk, je wilt dat alles zo goed mogelijk gaat. Lost problemen van anderen er ook nog eens bij op en denkt graag mee in oplossingen van je collega die het momenteel even zwaar heeft. Dat geeft je een goed gevoel.

Uit je werk gekomen snel de kinderen halen of misschien heeft je partner dat al wel gedaan. Kinderen nog even naar het voetballen en turnen brengen en vervolgens staat het avondeten op het programma. Je denkt “ach laat ik het deze keer maar doen” mijn partner heeft al genoeg aan zijn/haar hoofd. Na het toetje gauw even opruimen, de kinderen nog even achter de vodden zitten omdat ze nog piano en viool moeten oefenen en misschien nog wel even iets checken voor het werk op je laptop. Tussendoor het nieuws en social media volgen want er staat nog een programmaatje in de sportschool op je to-do lijst.

Na het sporten nog even wat voorbereiden voor het feestje van papa en mama, want dat zit er ook al snel aan te komen. Dat doe je er wel even bij want dat is gewoon ook heel leuk om te doen. Daarbij hebben je broers en zussen het allemaal zo druk en hoe fijn zouden zij het wel niet vinden als dit geregeld is. Wat oude foto’s bij elkaar zoeken voor een in elkaar gedraaide powerpoint quiz. Allen het voorbereiden al geeft je veel plezier. Vervolgens tegen een uur of 10 nog even op de bank ploffen met je lief. Even de dag doornemen en misschien nog even samen wat tv kijken of een van je favoriete series op Netflix kijken als ontspanning. Voor je naar bed gaat nog even wat dingen voor de volgende klaar leggen die je niet mag vergeten en tussendoor nog e-mailtjes, appjes en facebook-berichten liken en wat reacties plaatsen.

 

De dag slokt tijd en energie op.

Als je dit zo leest, wat herken je dan? Wees eens eerlijk?

Want waar blijf jij in dit verhaal? Wanneer kom jij aan ontspanning en rust toe? Hoe laad jij je batterij weer op? En hoe kom jij bij je diepste verlangens? Bepaal jij hoe je leven er uit ziet of word je geleefd door alle ingeslopen patronen, verwachtingen en verantwoordelijkheden? Heb je dat wel eens oprecht onderzocht? Ja, hoor ik je denken. “Ik doe toch heel veel en ben lekker bezig. Dan heb ik het gevoel dat ik leef en daarnaast maak ik graag anderen gelukkig! Al die bruisende energie. Ik heb het toch goed voor elkaar?” Maar waar zit dan jouw rust? Hoe goed zorg je voor jezelf? Loop jij jezelf niet voorbij?  Misschien heb je wel wat lichamelijke kwaaltjes of slaap je slecht omdat je je zorgen maakt. Maar nee, alles is ok. Je mag niet klagen want je hebt het toch goed voor elkaar? Kijk eens wat je allemaal doet en hebt in je leven. Maar pak jij echt wel jouw rust momentjes?  Of Loop jij steeds te piekeren en maak jij je zorgen om de kinderen, je partner of dat je misschien wel je baan kwijt raakt en blijf je maar steeds doorgaan? Geef jij jezelf veel weg voor en aan anderen?

 

Dan is het nu tijd om momenten in te bouwen voor jezelf waarin niets hoeft en je er alleen maar hoeft te zijn. Alleen rust, ruimte, aandacht voor jezelf.

Daarom heb ik iets moois voor je.

Ontspannen met intuïtief op het moment afgestemde pianoklanken en klankschalen. Laagdrempelig op jezelf af stemmen voor meer rust, ontspanning en balans. Meditatiecursus met live pianomuziek en klankschalen.
6 lessen: 16 & 23 september, 7, 14, 21 & 28 oktober 2016 van 19:30 tot 20.45. Locatie: Fit2Move, Disselplein 4 Hooglanderveen.

In de cursus leer je op een laagdrempelige manier de beginselen van mediteren. Persoonlijke begeleiding met prettige ontspannende pianoklanken en klankschalen. De meditaties worden ter plekke intuïtief op een thema en de ontwikkeling van de groep afgestemd.

 

Wil je eens kennis maken met meditatie? Dan kun je meedoen aan een proefles. kosten proefles: €10,-

Je zit nergens aan vast. Probeer het eens uit. Ook als je denkt, het is niets voor mij. Ik beloof je in ieder geval dat je ontspannen het weekend ingaat.

 

Michiel Buursen

Plaats hier je reactie!


Je bericht wordt verzonden...