Lichaamsgericht therapeut, Massage, trainer lichaamswerk,

EIgem, praktijk voor lichaamsgerichte therapie
Amersfoort

Lichaamsgerichte therapie voor stres gerelateerde klachten als: burn-out, psychosomatische klachten, rouwverwerking, depressie, traumaverwerking , gevoelens van somberheid of angst en persoonlijke vragen op gebied van werk, relaties of jezelf

EIgem, praktijk voor lichaamsgerichte therapie

De leters EI van EIgem staan voor Energetic Integration > daar waar alles samenvalt, stroomt en kloppend is...

Vanuit mijn praktijkruimte(n), werk ik met clienten met individuele hulpvraag. Hoofdlijn in mijn werk is dat ik lichaamgericht werk met diverse lichaamsgerichte werkvormen en therapieen. Dit zijn EI therapie (lichaamsgericht psychotherapie), Medische Massage en Systemisch werk.

  • In EI therapie wordt door adem, beweging en expressie, de geblokkeerde energie vrijgemaakt, waardoor herinneringen, overtuigingen, gedragspatronen en/of traumatische ervaringen naar boven kunnen komen, losgelaten en geintegreerd. Bevroren energie kan weer gaan stromen. Dit geeft ruimte voor nieuwe inzichten, heling, meer potentie, vitaliteit, levensvreugde en integratie.

      Er wordt gekeken en geluisterd naar het verhaal wat jouw lichaam naar buiten brengt en wat het nodig heeft? 

     Een holistische benadering in samenspraak met je voelen, weten en denken in een veilige setting en met deskundige begeleiding.

  • Daarnaast geef ik trainingen lichaamswerk voor groepen, gericht op stressreductie, lichaamsbewustzijn wording en empowerment.
  • Medische Massage is een bijzondere heilzame massage voor herstel van balans, heling, vitaliseren van levensenergie en verhelderen van bewustzijn. Kan ingezet worden voor een breed scala aan klachten; zowel fysiek, mentaal als geestelijk. Er wordt gewerkt op het in balans brengen van de verschillende polariteiten, door het geven van een onderpool- of bovenpool massage in een serie van gemiddeld 7 behandelingen 

Individuele sessies worden vergoed via de aanvullende ziektenkostenverzekering, afhankelijk van het zorgpakket en de verzekering.

Over EIgem, praktijk voor lichaamsgerichte therapie

Docent Beeldende vakken, kunstenaar, artiest. Vanuit een beeldende achtergrond in het onderwijs en als begeleider van diverse creatieve en educatieve projecten, heb ik rond mijn veertigste de omslag gemaakt naar het therapeutschap en ben in 2003 gestart met Bodymindopleidingen, waar ik in 2008 ben afgestudeerd als NRT-EI therapeut, of zoals het nu heet: integratieve- of lichaamsgerichte (psycho)therapie.

Sinds 2008 ben ik dan ook werkzaam als integratief/ lichaamsgericht therapeut voor mensen met een individuele hulpvraag en als trainer lichaamswerk voor groepen, als ZZP-er vanuit mijn praktijk EIgem, praktijk voor lichaamsgerichte therapie. 

Tussentijds: Community Manager, stichting Bewonersbedrijf KruiskampOnderneemt!

Systemisch werk: sinds 2016 werk ik ook als opsteller bij familie- en thema opstellingen. 

Medische Massage Therapie: sinds 2018 kan je bij mij ook terrecht voor Medische Massage Therapie (vlg.Volkier Bentinck) op antroposofische grondslag. Deze massage therapie brengt een nieuwe balans in de onderpool- en bovenpool processen c.q. vitaliteit- en bewustwording processen. Zet sluimerende processen in beweging, ruimt oude dingen op.

 


EIgem, praktijk voor lichaamsgerichte therapie

Gemma van der Heijden

Witte de Withstraat 31
3814 TA Amersfoort

Lid van beroepsvereniging

Lichaamsgericht therapeut, Massage, trainer lichaamswerk,