Lichaamsgerichte psychotherapie

Lijf-Spraak
Amersfoort

Lichaamsgeörienteerde therapie, coaching en trainingen

In mijn praktijk Lijf-Spraak geef ik lichaamsgerichte therapie. Sinds 2010 begeleid ik mensen met plezier en compassie bij hun persoonlijke levensvragen.

Lichaamsgerichte therapie helpt bij het bewust worden van verborgen pijn, angst, boosheid en verdriet die zich in jouw lichaam hebben opgeslagen en je mogelijk lichamelijk en psychisch belemmeren om je lekker in je lijf en leven te voelen. Met behulp van gesprekstherapie, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, houdingsoefeningen en lichaamsgerichte oefeningen leer je waar in je lichaam je de spanning vast zet. Je leert  te luisteren naar wat je lijf daarin te vertellen heeft en je leert stappen te zetten om er op een andere manier mee om te gaan. Hierdoor ontstaat meer ruimte in je lichaam en geest, waardoor je je krachtiger en vitaler gaat voelen.

Naast het geven van individuele therapie, begeleid ik de cursus "Leven in je Lijf" en een aantal losse workshops. Kijk op: lijf-spraak/agenda

Elke 2e zondag in de maand begeleid ik een meditatie of een inspiratie ochtend van 10 - 11.30 uur.

Individuele therapiesessies worden door veel zorgverzekeraars vergoed, bij een aanvullende verzekering. Er is geen verwijzing van een huisarts nodig om te kunnen starten met therapie.

 

Over Lijf-Spraak

Mijn belangstelling voor wat de mens beweegt en vanwaar uit hij/zij reageert, is er altijd al geweest. Vanaf mijn 17e levensjaar heb ik gewerkt in de sector “Zorg en Welzijn”, als verpleegkundige en later als maatschappelijk werkster.

Door persoonlijke omstandigheden kwam ik in aanraking met emotioneel lichaamswerk. En kwam er achter dat ik vooral in mijn hoofd leefde en mijn lijf als het ware "negeerde". Lichaamswerk heeft mij geleerd weer te luisteren naar mijn lichaam. En gaandeweg ontdekte ik de schat aan informatie en onverwerkte emoties die daar verborgen lagen. Het heeft mij een “rijker” leven gegeven en de weg gewezen naar mezelf. Het is o.a. ook de weg geworden naar de opleiding lichaamsgeoriënteerde psychotherapie.

Mijn wens om mensen de wijsheid van hun lijf te laten ervaren kreeg hiermee vorm. Sinds 2010 begeleid ik met veel plezier en compassie mensen naar meer vitaliteit en mildheid voor zichzelf.

"Vecht niet tegen de stroom van emoties. Laat je juist meevoeren en ontdek wie je bent en wat je wilt".

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging SBLP en geregistreerd therapeut bij de RBCZ.

 

 

 


Lijf-Spraak

Jozé Voskuilen

Daam Fockemalaan 22
3818 KG Amersfoort

Lid van beroepsvereniging

    SBLP (vh NVPIT)
Lichaamsgerichte psychotherapie