Bewustwording van je gehele lichaam (gedachten, gevoel en lichaamssensaties)

De Ontmoeting
Hoogland, gemeente Amersfoort

Lichaamsgerichte psychotherapie is therapie waarbij het lichaam in zijn geheel wordt benaderd.

Lichaamsgerichte psychotherapie is therapie waarbij het lichaam in zijn geheel wordt benaderd. Het mentale aspect is belangrijk, aangezien het brein een grote functie in het lichaam heeft. Dit brein is echter ook heel slim en kan er voor zorgen dat de diepere onderlaag, met de daarin opgeslagen blokkades, moeilijk te benaderen is. Door het lichaam centraal te stellen -alle cellen zijn daarbij belangrijk- kunnen we bij gebieden komen om bepaalde patronen te ontmaskeren, waardoor de energie weer vrij kan stromen.

Je zou kunnen zeggen dat ik de opleidingen die ik heb gedaan, in omgekeerde volgorde in de lichaamsgerichte psychotherapie aanbied, afgestemd op de cliënt. En natuurlijk hebben de eerste studies effect op hoe ik als eerste het contact en veiligheid voorop stel. De gedegen kennis over de fysieke, mentale en emotionele blokkades opgedaan in de eerste opleidingen, hebben invloed op de latere ontwikkeling van mezelf als therapeut en trainer.

De focus ligt op het vergroten van de interne veiligheid van de cliënt, het verkrijgen van juiste spiegeling en het verhogen van het mentaliseringsvermogen. Daarbij is de wijze waarop het contact verloopt tussen cliënt en therapeut een wezenlijk onderdeel van de therapie.

Het weer contact maken, indien verbroken of geblokkeerd, met de oorspronkelijke energiestroom -waarbinnen het hart en de genitaliën een belangrijke plaats innemen- is een belangrijk doel in de sessies. Relaties die men heeft of heeft gehad en de ontwikkeling in de seksualiteit, zijn dan ook thema’s die aan bod komen tijdens de therapie.

Dan komt er een keuze moment. Voor veel cliënten kan dit voldoende zijn om tot een verbetering van de situatie te komen. Echter, indien de blokkades groot zijn kan er, door een keuze te maken uit Cranio Sacraal, Energetic Integration of Postural Integration worden doorgegaan om het lichaam op een dieper niveau vrij te maken.

Over De Ontmoeting

Mini Soer werkt vanaf 2000 als lichaamsgericht therapeut en trainer. Haar opleiding tot Sexual Grounding Therapy Trainer heeft ze in 2010 afgerond.

'De Ontmoeting' is de naam van haar praktijk en de plek waar ze lichaamsgerichte psychotherapie geeft aan individuen, relaties en groepen.

Als trainere en therapeut is er veel kennis en ervaring opgedaan in het werken met relatiethematiek met als specialisme de ontwikkeling van seksualiteit en hechting in een mensenleven.

 


De Ontmoeting

Mini Soer

Park Schoonoord 6
3828 AJ Hoogland, gemeente Amersfoort

Lid van beroepsvereniging

Bewustwording van je gehele lichaam (gedachten, gevoel en lichaamssensaties)