Praktijk voor ademtherapie en traumacoaching

Embodiment Lab
Amersfoort

Ons ilchaam laat in elk moment weten hoe het met ons is en het wijst ons ook de weg weer voluit en vrij te leven en te werken. Lichaamsgerichte en ademtrainingen en sessies voor individuen en organisaties.

Je leven loopt even niet zoals je zou willen. Je hebt hier al vaker over nagedacht en niet alle antwoorden kunnen vinden. Je hebt behoefte aan meer rust en ruimte. Je wilt je weer vitaal voelen en je volledig potentieel leven. Of beter begrijpen waarom je bepaalde patronen in je leven steeds weer herhaalt.

WERKWIJZE

Mijn begeleiding bestaat uit meer dan praten. Ik werk lichaamsgericht. Dit ondersteunt je onderliggende ervaringen te verwerken. We onderzoeken samen naar de dieperliggende oorzaken hoe het komt dat jij op een bepaald punt in je leven staat. We combineren hoofd, hart en lijf. We bewegen, voelen en denken na. Tijdens elke sessie werken we met wat er op dat moment bij jou speelt. Ook leer je oefeningen die je kunt gebruiken als je thuis of op je werk even in een lastige situatie komt. Je spreekt je eigen helende vermogen weer aan.

VOOR WIE

Ik werk met uiteenlopende vragen en thema’s. Ieder mens heeft een unieke geschiedenis. En ervaart klachten en problemen op verschillende manieren. Toch is het misschien fijn te weten dat er mensen zijn die worstelen met dezelfde dingen.

Klachten waarmee ik o.a. werk: spanning en stress, burn out klachten, onverwerkt trauma, somberheid en depressieve gevoelens, onvervulde kinderwens, slapeloosheid of vermoeidheidsklachten, angst- en paniekgevoelens, ‘niet bij je gevoel kunnen’ etc.

Over Embodiment Lab

Ik ben lichaamsgericht trainer, ademtherapeut en lichaamsgericht traumatherapeut. Ik heb mijn eigen praktijk voor individuele sessies, leid vrouwengroepen en groepen over embodiment voor individuen en organisaties. Ik combineer verschillende westerse en oosterse methoden van lichaamswerk, zoals ademwerk, (intuïtieve) beweging, dans, innerlijk kindwerk, inquiry, familie- en systeemopstellingen, meditatie en visualisatie.

Van kinds af aan heb ik, waarschijnlijk net als jij, geleerd om stil te zitten en netjes in het gareel te lopen. Tot ik zo'n 15jaar geleden de wijsheid, kracht en beweeglijkheid van mijn lichaam her-innerde. Het voelde voor mij als thuiskomen. Ik geloof dat ons lichaam de fysieke expressie is van onze emoties, onze gedachten, en ook van onze essentie, onze bron van inspiratie en creativiteit. Ons lichaam is altijd in het 'nu' en ongecensureerd in wat het ons verteld. Ook liggen al onze ervaringen en patronen opgeslagen in ons lijf.

Ik heb het Embodiment Lab opgericht om een plek te creëren waar we het contact met ons lijf kunnen (her)ontdekken, de kracht en wijsheid die ons lichaam in zich heeft kunnen voelen en onderzoeken. We maken contact en experimenteren met de kompas die ons lichaam ons biedt. Het Embodiment Lab is ook een plek waar we ons lijf en onze ziel kunnen helen van eerdere ervaringen uit ons leven. We kijken, onderzoeken en leren voorbij onze patronen die ons nu niet meer dienen. Ik verzorg ook lichaamsgerichte en ademtrainingen in het bedrijfsleven waarbij we werken met onze intuitieve intelligentie.

Volledige bio? Kijk op mijn website of linkedin.


Embodiment Lab

Marjon van Opijnen

Ariaweg 35
3816HG Amersfoort

Praktijk voor ademtherapie en traumacoaching